header-nae-koe@2x

Saariston Rengastie

Saariston Rengastien kiertäminen on mukava tapa tutustua saaristoon ja voit itse valita miten liikut saaristoalueella. Voit joko liikkua veneellä, pyörällä, moottoripyörällä, autolla, linja-autolla tai vaeltaa. Saaristo tarjoaa hyvät yhteydet riippumatta liikkumistavasta.

Reitti on noin 250 km pitkä ja erilaiset lautat ja yhteysalukset vievät sinut paikasta toiseen. Ainoastaan lautta Houtskarin ja Iniön välillä on maksullinen, kaikki muut ovat ilmaisia.

Huom! Rengastie on auki kokonaisuudessaan ainoastaan kesäkaudella. 

Lautta Houtskarin ja Iniön välillä liikennöi ainoastaan kesäkaudella (2020: 15.5.-30.8.). Muina vuodenaikoina voit tietenkin vierailla saaristossa, vaikka Rengastien ei voi kiertää. Riippuen mistä suunnasta tulet, sinun täytyy kääntyä joko Houtskarissa tai Iniössä.

Voit kiertää Saariston Rengastien yhdessä päivässä autolla, mutta suosittelemme jäämään muutamaksi päiväksi saaristoon, jotta voit nauttia kauniista saaristosta ja kaikesta sen tarjonnasta. Ei ole väliä jos kierrät myötä- tai vastapäivään, kunhan tutustut lauttojen aikatauluihin. 

Reitin varrelta löydät monipuoliset palvelut, Bed and Breakfast tyyppisistä majoituksista hotelleihin, sekä erilaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Tästä löydät lisätietoja Saariston Rengastiestä sekä Pikku Rengastie -reitistä.

Pikku Rengastie on osa Saariston rengastie-reittiä.     

Pyhän Olavin merireitti

Pyhän Olavin merireitti on ainutlaatuinen kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on merkitä maailman ensimmäinen pyhiinvaellus- ja retkeilyreitti, joka kulkee saarten ja vesistöjen yli. Reitti on omistettu pyhälle Olaville ja se kulkee Turusta historiallisesti kiinnostavien solmukohtien kautta suomalaiseen ja ahvenanmaalaiseen saaristoon. Ruotsissa reitti kulkee Grisslehamista pohjoiseen Upplandin, Gästriklandin ja Hälsinglandin maakuntien ja niiden kauniiden luonnon- ja kulttuurimaisemien halki. Suomen saaristossa meriteitse kulkeva vaeltaja voi kokea saariston vieraanvaraisuuden, nauttia saariston rauhasta ja antaa sielunsa levätä. Vaeltaja voi valita kulkuneuvokseen saarelta toiselle kulkevan yhteysaluksen taikka pyöräillä, purjehtia tai meloa osan reitistä. Kevät huhtikuusta kesäkuuhun ja syksy elokuusta lokakuuhun on parasta aikaa saaristossa vaelteluun. Sää on useimmiten suotuisa ja lämpötila soveltuu hyvin ulkoliikuntaan. Saaristossa on runsaasti tilaa, hiljaisuutta ja koskemattomia maisemia merireitillä vaeltavalle.

Reitin avajaiset pidettiin perjantaina 24. toukokuuta 2019 Turussa!

Outdooractive

Täältä löydät tietoa Pyhän Olavin merireitin eri vaihtoehdoista.