Upcoming Events

header-evenemang@2x


14
Jul

Nagu Rock

En liten festival i skön miljö på Framnäs udden i Nagu. Ett ute evenemang för alla, barn, ungdom, vuxen och familj. På området finns: hoppslott (gratis för barn), matförsäljning (smått som Hot Dogs m.m.), ölområde K-18, inne toaletter, första hjälp och info & biljettförsäljning. Endast kontantbetalning. Gratis parkering vid Sportplanen ca 1km från evenemangsplatsen kl 15.30 – 23.30. Skyltat från evenemangsplatsen. Pris: 14 euro förköp, 20 € vid porten.

Läs mera


14
Jul

Folkmusik i Houtskär

På lördagen 14.7 är det folkmusik i Houtskärs Skärgårdsmuseum kl. 19.00 (inträde 10€). Café Skagen har på lördagen kvällsunderhållning kl. 21.30 framåt. Musik bland annat av Roslagsfolk från Stockholms skärgård samt Kyrkslätts Spelmän. På söndagen är det högmässa med folkmusik i Houtskär kyrka kl. 11.00.

Läs mera


20
Jul

Sibelius i Korpo

Festivalen ordnas i år för den 17:e gången. Årets tema är ”Oskar Merikanto 150” då det i år är 150-årsjubileum av musiker och kompositör Oskar Merikantos födelse, som var den 5 augusti 1868. Programmet består således av musik av både Jean Sibelius och Oskar Merikanto. Alla konserter tar plats på Korpo gård, där Sibelius, med familj och vänner, skrev musik sommaren 1887. Festivalen ordnas av Petri Kirkkomäki och Folke Gräsbäck är artistisk direktör.

Läs mera


25
Jul

Korpo Sea Jazz

Korpo Sea Jazz festivalen har snart ordnats redan i 40 år. Nästa år blir det jubileum igen. I år är programmet rikligt igen och program ordnas på flera ställen i Korpo, Nagu, Houtskär och Pargas. Besök festivalens hemsida för information om programmet och bokning av biljetter som görs via mail eller per telefon.

Läs mera


25
Jul

Airisto Classic Regatta

De klassiska segelbåtarna av trä kommer till Åbo den 25-29.7 då Airisto Classic Regatta ordnas på det historiska båtvarvet i Runsala i Åbo. På evenemanget tävlar de vackra båtarna mot varann på den stora fjärden Erstan (fi. Airisto), i Åbolands inre skärgård. I Regattan deltar båtar av följande klass: Int5m, 5.5m, 6mR, 8mR och Baltic Classic Masters. Regattan är en del av Baltic Classic Masters Cup.

Läs mera


27
Jul

Iniö Folk Festival

Folkmusik av flera olika artister runtom Iniö, ex. på Aftonro, Café Leonella, Saaristotori, Keistiö skola, Erkas, Högbo, Café Gamla Banken.

Läs mera


3
Aug

Wiinit Pelimannit

Folkmusikfesten Wiinit Pelimannit ordnas i år för 15:e gången. I år välkomnar Nilsby Spelmän ca 100 andra spelmansvänner från Finland och utomlands till Pargas och Birknäs. Klicka för mera info om programmet.

Läs mera


4
Aug

Jumo Open

På Jumo Open ordnas en femkamp där man får lekfullt tävla i tremannalag. Det utlovas också dans till levande musik. Jumo Byalag är arrangör av Jumo Open.

Läs mera


5
Aug

Naturstigen Picnic-konsert, Qvidja gård

Qvidja Events anordnar redan för sjunde gången picknick-konsert i Qvidja Slottspark. Denna sommar innehåller programmet ett nyskrivet verk vid namnet NATURSTIGEN med musik av Pargas-bördige komponisten-jazzmusikern Severi Pyysalo.  Texterna behandlar mänskans förhållande till naturen samtidigt som verket besjunger naturens lov. Mezzosopranen Essi Luttinen och barytonen Sören Lillkung fungerar som solister i det tvåspråkiga verket. Den förhandköpta biljetten (39 €) inkluderar en picknick-korg av Matglad Ab. Konsertens längd är ca. 2 h, pausen inkluderad. Utomhustillställning.

Läs mera


22
Aug

Utomhusfilmfestival Parkkino Vol. 4

Parkkino är en utomhusfilmfestival som går av stapeln i Pargas 22-24.8.2018 (kl. 20:30-23:00) i samband med kulturfestivalen Kulturparlamentet. Festivalen är ett gratis utomhusevenemang för alla intresserade. Filmerna kommer att visas på en stor duk i Centralparken kvällstid då mörkret börjar lägga sig över staden. Evenemanget erbjuder olika filmupplevelser genom att visa film i olika genren, samt inhemska kortfilmer.

Läs mera


22
Aug

Kulturparlamentet

Kulturparlamentet är en kulturfestival i skarven mellan sommar och höst. Kulturparlamentet är ett paraplyprojekt där man vill lyfta fram konsten och kulturen som en viktig del av samhället och samhällsdebatten. Projektet koordineras av stadens kulturenhet.

Läs mera


25
Aug

Forneldarnas natt

I forna tider tändes eldar kring kusten för att vägleda sjöfarare i land och varna invånare om hotande fara. Senare började man under den sista lördagen i augusti tända eldar kring kusten för att fira sommarsäsongens avslutning. Också i skärgårdsstaden Pargas firas forneldarnas natt bl.a. med tändandet av forneldar runtom i byar och öar.

Läs mera


25
Aug

SaaristoTrail

Det nya SaaristoTrail är ett stiglöpningslopp för dig som älskar att springa på stigar i skogen!  Loppet ordnas i Pargas och går i utmanande skärgårdsterräng där du belönas med en fantastisk utsikt och härliga naturupplevelser. De kortare loppen lämpar sig för alla typer av löpare, också sådana som vill testa på traillöpning, medan utmaningen 18 km innehåller ordentliga höjdskillnader och utmanande terräng.

Läs mera


14
Sep

Restaurangdagarna

Skärgårdsstaden Pargas ordnar Restaurangdagarna för första gången i år i samband med Skördefesthelgen. Under restaurangdagarna kan man besöka restauranger runtom i Pargas. De medverkande restaurangerna har sammanställt en Skördefestmeny med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Till ett pris på 20 euro får läckergommarna sedan välja två av dessa rätter. Under Skördefesten delas det också ut Restaurangpass som man får stämplat när man äter på någon av de deltagande restaurangerna. Med tre samlade stämplar kan man delta i en utlottning med stora priser.

Läs mera


15
Sep

Skärgårdens skördefest 

Skördefesten ordnas i år för 11:e gången. Skördefesten består av marknad på Nagu torg kl. 10-15, finska mästerskapstävlingen i fiskrökning på Nagu torg kl. 14.00 och mycket annat roligt program. Följ med Skördefesten på Facebook och deras hemsida för mera information.

Läs mera


15
Sep

Öppna gårdar

I samband med Skördefesthelgen håller gårdar i skärgårdsstaden Pargas öppet mellan kl. 10-16 på söndagen. Se vilka gårdar som har öppet på Skördefestens Facebooksida och hemsida.

Läs mera