header-houtskari@2x
karta-houtskar

Houtskari – jotain enemmän

Houtskari muodostuu noin 700 erikokoisesta saaresta. Houtskarissa on kirjoilla noin 520 asukasta, mutta täällä on myös paljon vapaa-ajanasukkaita. Houtskarissa on monia poikkeuksellisia asioita – luonto, murre, kulttuuri, pienyhteisö, liikenneyhteydet. Houtskari kuuluu kokonaisuudessaan Saaristomeren biosfäärialueeseen ja osaksi myös Saaristomeren kansallispuistoon.
20130604-IMG_0981

Etenkin Hyppeis ja Björkö ovat tunnettuja kauniista venevajoistaan. Houtskarin luonto on vaihtelevaa ja kasvilajisto monipuolista. Orkidean sukuinen seljakämmekkä on Houtskarin hieno symboli ja pitäjäkukka. Seljakämmekkä on tavallinen kasvi Ahvenanmaan maakunnassa, mutta idempänä se on harvinainen. Houtskarissa sitä esiintyy useilla eri paikoilla, paikoittain runsaanakin.

Houtskarin Näsbyssä voit vierailla kauniissa, vuonna 1703 rakennetussa puukirkossa. Näsbyssä sinulla on tilaisuus vierailla myös Houtskarin saaristomuseossa. Museo sijaitsee lähellä kirkkoa, eikä se ole kaukana vierassatamastakaan. Siihen kuuluu noin kymmenen eri rakennusta. Kokonaisuuden on tarkoitus kuvastaa menneiden aikojen elämää saaristossa. Houtskari – jotain enemmän.

Mitä haluat tehdä Houtskarissa?

Alta löydät linkkejä palveluoppaaseemme, josta löydät palveluntarjoajat - täältä löydät kaikki tiedot mitä tarvitset suunnitellaksesi Houtskarin vierailuasi.