Vietä perhelomaa veneillen

Suunnitteletteko lähtevänne veneilemään saaristoon tulevana kesänä? Tässä muutama vinkki teille joilla lapsia mukana miehistössänne.  

Saaristomme koostuu yli 25 000 saaresta ja koko Saaristomeri 50 000 saaresta, joten on paljon näettävää ja koettavaa. Tuulentuivertamia luotoja, sileitä kallioita ja ihania luonnonrantoja, mutta myös monipuolisia vierassatamia.

Rauhallinen unelmaloma toteutuu kun kaikilla venekunnan jäsenillä on mieluista tekemistä. Suunnittelkaa matkanne hyvissä ajoin ja miettikää yhdessä teille sopiva reitti. Sääolosuhteiden takia kannattaa suunnitella myös vaihtoehtoisia reittejä ja satamia. Jos mahollista niin ottakaa mukaan taitettava polkupyörä, pelejä, askartelutarvikkeita ja onkivapoja.

  • Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon 

Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon on luontoseikkailu, joka tarjoaa omatoimista ohjelmaa lapsiperheille toteutettavaksi viidessätoista eri satamassa Turunmaan saaristossa.

Tutkimusmatkan aikana opitte saariston luonnosta ja kulttuurista, ratkotte hauskoja tehtäviä ja keräätte leimoja tutkijapassiin. Tutkijapassin satte Kalakamujen tutkimusmatkassa mukana olevista satamista tai voitte myös tulostaa sen osoitteessa www.expedition.foss.fi. 

  • Junnulabra 

Suositun Junnulabran löydätte Korpoströmistä, Korppoosta. Tulkaa tutustumaan Saaristomeren mereneläviin ja herättäkää sisäiset tutkijanne! Junnulabrassa saatte olla meribiologeja oikeilla tutkimuslaitteilla ja tutustua meren asukkaisiin ja kasvillisuuteen. Monia leikkisiä ja hauskoja aktiviteetteja luontoteemalla sisältyy labran ohjelmaan. www.korpostrom.fi 

  • Vuokraa mökki 

Kuuma vihje on vuokrata merenrantamökki muutamaksi yöksi. Siellä voitte nauttia omasta rauhasta, ruoanlaitosta, saunomisesta ja marjanpoiminnasta. Vuokratkaa polkupyörät ja tutkikaa lähiympäristöä. Kenties löydätte suoramyyntikojuja joista voitte ostaa tuoreita vihanneksia, perunaa, marjoja, leipää ym herkkuja.

Katso lisää CityNomadi sovelluksesta. 

  • Saaristomeren kansallispuisto 

Saaristomeren kansallispuistossa on paljon tutkittavaa – kauniita luonnonsatamia, luontopolkuja ja vedenalaisia luontopolkuja. Dalskärissä löytyy vedenalainen veistospolku, jossa kuusi vedenalaista betoniveistosta 3-4 m syvyydessä.

Stora Hästössä löytyy sekä tavallinen että vedenalainen luontopolku. Lisäinfoa ulkosaaristosta ja kansallispuistosta löydätte www.luontoon.fi. Sieltä löytyy myös infoa jokamiehenoikeudesta.

Tutustukaa myös sivustoon www.stolavwaterway.com, jossa infoa saarihyppelystä ja eri reiteistä joita voi toteuttaa ilman omaa venettä.

  • Vierassatamat 

Useimmissa vierassatamissa on paljon erilaista ohjelmaa kesän mittaan. Seuratkaa heidän Facebook- ja kotisivujaan ja suunnitelkaa sopivia vierailuja eri satamiin.

Toivotamme teille kaikille hyvää veneilykesää! 

 

Photo: @aktivtfamiljeliv

Photo: @Lennokkaat