Lapsiperheen saaristo

Paraisten saaristokaupunki on täynnä viihdettä, retkikohteita ja palveluja erityisesti lapsiperheille. Pakkaa siis reppusi ja suuntaa unohtumattomalle seikkailulle!

Matkustathan vastuullisesti ja noudatat voimassa olevia koronarajoituksia. Huomioithan myös ELY-keskuksen voimassa olevat rajoitukset yhteysaluksilla. Lue lisää.

Majoitu

Hotelli Korpoström Korppoossa ja Hotelli Strandbo Nauvon keskustassa tarjoavat mukavat puitteet ja ottavat huomioon lapsiperheiden tarpeet. Vietä yösi viihtyisissä hotellihuoneissa ja hyödynnä muita palveluita nurkan takana. Halutessasi enemmän yksityisyyttä voit vuokrata mökin Mossala Island Resortista (Houtskari) tai Kirjais Nature Inn & Villas'sta Nauvosta.

Barnfamiljens-skärgård-Bo
Barnfamiljens-skärgård-Ät

Syö

Paraisilla saa vatsansa täyteen! Lukuisat paikalliset tuottajat tarjoavat mahdollisuuden ostaa suoraan maatilapuodista. Voit jopa päästä silittämään lampaita tai poimimaan omat mansikkasi! Testaa saariston muhkeimmat munkit Sattmarkissa tai suosittuja ribsejä  Ravintola Buffalossa. Paraisten keskustassa on myös useita ruokailuvaihtoehtoja, kuten Matmalmen EVA ja Café Hallonblad.

Suuntaa luontoon

Koe saaristokaupungin upea luonto! Perheen pienimmätkin jaksavat kulkea Korppoon Paljasjalkapolun (1,9 km), Gullkronan Peikkopolun (1,5 km) ja Lenholmenin luontopolun Paraisilla (1,2 km). Paraisten Sattmarkista löytyy 2,5–11 km pitkiä luontopolkuja. Lyhin reitti, Robinsonin seikkailupolku, on erityisesti lapsille suunniteltu. Hyödynnä myös Pyhän Olavin merireitin lasten pyhiinvaelluspassia matkalla Turusta Korppooseen. Seuraa koko perheen kanssa Olavi Haraldinpojan matkaa viikingistä kuninkaaksi ja pyhäksi Olaviksi. Matkan varrella keräätte leimoja ja ratkaisette tehtäviä.

Barnfamiljens-skärgård-Ut-I-naturen
Barnfamiljens-skärgård-Till-havs

Merellä

Paraisilla on yli 10 000 saarta koettavana! Voit liikkua kajakilla, purjehtien tai SUP-laudalla. Saariston rengastie ja Pieni rengastie ovat ovat yksiä lauttayhteyksiä lukuun ottamatta maksuttomia, meren tuntumassa olevia reittejä koko perheelle. Talonpoikaisvene Tacksamheten on varattavissa yksityispurjehduksille. Living Archipelago Nauvon Brännskärissä ja Nauvon satamassa vuokraa SUP-lautoja, kajakkeja ja soutuveneitä sekä järjestää muita aktiviteetteja. Kalakamujen tutkimusmatka on hauska haaste saaristoon omalla veneellä matkustaville.

Saaristoelämää

Koe saaristoelämä tässä ja nyt - tai kuten entisaikaan! Vieraile näköalapaikalla Pohjoismaiden suurimman kalkkikivikaivoksen vieressä, urbaanissa Keskuspuistossa ja historiallisessa Kotiseutumuseossa Paraisten keskustassa. Saaristo vilisee ainutlaatuisia elämyksiä kuten viihtyisiä kesätoreja, mukavia vierasvenesatamia, lukuisia majakoita ja merkittäviä kulttuuriperintökohteita. Vieraile Korpoströmin suositussa Junnulabrassa ja opi kaikki elämästä veden pinnan alla. Lukuisat rannat ovat myös koko perheen käytettävissä.

Barnfamiljens-skärgård-Skärgårdsliv
Barnfamiljens-skärgård-Bocka-av

Suorita!

Kuinka monta tehtävää onnistut suorittamaan perheen saaristoseikkailulla Paraisilla?

  • Matkustin lautalla
  • Kävin kaikilla Paraisten pääsaarilla: Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari ja Iniö
  • Matkustin ulkosaaristoon
  • Söin jotain paikallista
  • Uin meressä
  • Opin jotain uutta
  • Vaelsin luonnossa
  • Kävin museossa
  • Nukuin hotellissa tai vuokramökissä
  • Ostin matkamuiston Paraisten saaristokaupungista