Saariston monipuolinen talvi

Tervetuloa talviseen saaristoon!

Saariston talvi on monimuotoinen: luminen, harmaa ja hiljainen, kotoisa, mukava ja lämmin. Koe luonnon monet kasvot ulkona, vietä lepolomaa sisällä takkatulen ääressä hyvän ruoan ja uniikin majoituksen merkeissä. Nauti hiljaisuudesta ja katso tähtiä, katuvalot eivät sinua täällä häiritse. Etätyöskentele, vaihda maisemaa, vaella ja rentoudu illalla saunan pehmeissä löylyissä. Tule viikonlopuksi irtautumaan arjesta ja palaa virkistyneenä kaupunkiin ja arjen askareisiin.

Houtskari

Saaristossa talvi näyttää monet puolensa, usein lyhyessäkin ajassa. Juuri nyt on lunta, pakkasta ja jäätä. Joinain vuosina on ollut harmaata, märkää ja loskaa. Silloin haluaisi käpertyä sohvalle takkatulen ääreen kaakaomuki kädessä ja nauttia hämärästä. Ehkä hyvästä kirjasta ja hiljaisuudesta. Juuri nyt haluaisi laittaa tietokoneen kiinni, pukea talvivaatteet päälle ja lähteä ulos aurinkoon kävelylle, hiihtämään tai luistelemaan! Aurinkokin lämmittää jo mukavasti ja pikkulinnut laulavat innoissaan. Useat luontopolut ovat olleet talven mittaankin aktiivisessa käytössä, joten niitä on helppo kiertää, vaikka eivät ole erikseen talvihoidettuja! Lumessa on mahtavaa bongailla ja tunnistaa eri eläinten ja lintujen jälkiä. Näkee miten paljon elämää ja vilinää talvisessakin metsässä on!

 

Löydä talven parhaat aktiviteetit Paraisilla:

Hiihtoladut

Luistelupaikat

Luontopolut

Pulkkamäet: Paraisilla löytyy pulkkamäki hiihtoladun/golfkentän luona, ja Korppoossa myös hiihtoladun yhteydessä, lastentarhaa vastapäätä.