Saariston sadonkorjuujuhlan viikonloppuvinkkejä

 • Sadonkorjuumarkkinat lauantaina 19.9.
 • Avoimet tilat sunnuntaina 20.9.

 

Syyskuu on kaunis ja lämmin kuukausi. Tämä on hyvä aika tutustua saaristoon ja yrittäjien tarjontaan. Syyskuun kolmantena viikonloppuna, la 19.9., Nauvossa järjestetään perinteiset sadonkorjuumarkkinat, ja su 20.9. avoimet tilat ympäri Paraisten saaristoa. Myöskin Saariston rengastie ja Pieni rengastie ovat silloin vielä auki. Tässä muutamia vinkkejä mitä sadonkorjuuviikonloppuna voit tehdä.

 

 • Kahden päivän matka (yksi yö)
  Turku – Parainen – Nauvo – Korppoo – Houtskari/Iniö/Nauvo

  Lähde matkaan heti aamulla lauantaina, vieraile Paraisten Vanhassa Malmenissa ja kalkkilouhoksen näköalapaikalla. Jatka matkaasi Nauvoon, käy sadonkorjuumarkkinoilla ja syö lounasta markkinakojuilla. Nauvosta jatkat Korppooseen yöksi. Illallisen voit syödä paikallisessa ravintolassa, täältä löydät ravintolapäivissä mukana olevia ravintoloita.

  Seuraavana päivänä (sunnuntaina) vierailet Korppoon avoimilla tiloilla. Tämän jälkeen voit valita jatkatko Rengastien kiertämisen Houtskariin, Iniöön ja sieltä kotiinpäin vai suuntaatko takaisin Nauvoon ja Paraisille avoimien tilojen kautta ennen kuin matkustat takaisin Turkuun.

 • Kolmen päivän matka (kaksi yötä)
  Hanka – Nauvo – Houtskari

  Kulje Pientä rengastietä Hangan kautta Nauvoon jo perjantaina. Yövy mukavassa paikassa ja nauti aamiaisesta kaikessa rauhassa lauantaina aamulla. Vieraile sadonkorjuumarkkinoilla ja nauti tunnelmasta muutaman tunnin ajan. Markkinoilla kannattaa myös syödä lounasta. Aja tämän jälkeen Houtskariin ja vietä yösi aidossa saaristotunnelmallisessa paikassa. Nauti hyvästä ruoasta ja saunomisesta. Kun lähdet sunnuntaina ajamaan kotiinpäin, poikkea matkan varrella avoimilla tiloilla, syö hyvää lounasta ja osta hienoja, hyviä ja tuoreita tuotteita. Kannattaa siis pakata kylmälaukku mukaan.

 • Kolmen päivän matka (kaksi yötä, ilman autoa)
  Turku – Seili – Nauvo – Korppoo – Turku

  Ota laiva Turusta Seiliin perjantaina, yövy siellä ja tutustu Seilin mielenkiintoiseen historiaan. Lauantaina jatkat matkaasi m/s Östernillä Nauvon satamaan, jonka lähellä on meneillään sadonkorjuumarkkinat. Lounasta löydät markkinakojuilla – nauti tunnelmasta kaikessa rauhassa. Markkinoiden jälkeen jatkat linja-autolla (tlo.fi) Korppooseen. Korppoossa yövyt ja syöt hyvää sadonkorjuuruokaa. Täältä löydät lisätietoa yöpymispaikoista ja ravintoloista. Sunnuntaina matkustat hyvän lounaan jälkeen kotiinpäin. Korppoosta pääset linja-autolla Turkuun, kasto aikataulu tlo.fi.

 • Päiväretki
  Sadonkorjuumarkkinat Nauvossa lauantaina tai Avoimet tilat ympäri saaristoa sunnuntaina

  Tule saaristoon päiväksi – joko Sadonkorjuumarkkinoille Nauvon torille lauantaina ja Avoimiin tiloihin ympäri saaristoa sunnuntaina. Tämä on mainio mahdollisuus tutustua paikallisiin tuottajiin, heidän tuotteisiin ja tiloihin. Sadonkorjuumarkkinoilla on joka vuosi ollut suuri valikoima tuotteita – kaikkea elintarvikkeista käsitöihin. Nauti matkallasi samalla syksyn hienoimmista ja värikkäimmistä päivistä saaristossa. 

 

Facebookissa löydät aina viimeisimmät tiedot markkinamyyjistä, avoimista tiloista ja ravintolapäivissä mukana olevista ravintoloista.  

Kirjoita kommentti