Parainen

Paraisilla on jokaiselle jotakin

Paraisten kunta-alue koostuu useista saarista ja luodoista

Alueella on noin 12 200 asukasta. Parainen rakentuu useasta elementistä: kaupunkimaisesta keskustasta, maaseudusta ja saaristosta. Täällä on kaikkea hienosta luonnosta historiallisiin paikkoihin ja rakennuksiin. Myös Suomen suurin kalkkikaivos on Paraisilla. Kalkinkäsittely on ollut tärkeä elinkeino Paraisilla, ja sillä on edelleen merkittävä asema työllistäjänä.

Paraisten keskusta

Kaupunkia halkova Kirkkosalmi eli Suntti on ollut tärkeä väylä. Jos haluaa istua hetken rauhassa, penkki salmen rannalla on siihen täydellinen paikka. Ota rennosti ja katsele, kun veneet putputtavat salmen läpi lämpimänä kesäpäivänä. Vain kivenheiton päässä Kirkkosalmelta on Paraisten kävelykatu, Kauppiaskatu, jonka varrella on erilaisia putiikkeja ja kahviloita. Kesäisin kadulla liikkuu paljon väkeä.

Monta matkustustapaa

Matkusta ympäriinsä autolla tai veneellä, pyöräile tai vaella jollekin hienolle saarelle, joka kuuluu Paraisten kaupungille. Käytössäsi on lauttojen, veneiden ja bussien laaja verkosto, joka vie sinut minne haluat. Kannattaa myös käydä uimassa jollakin Paraisten hienoista rannoista. Tai mikset vierailisi vaikka leirintäalueella taikka kulkisi hienon Keskuspuiston läpi. Paraisilla on jokaiselle jotakin.

Majoitukset Paraisilla

Tekemistä Paraisilla