Saariston upeat retkikohteet – #1 Paljasjalkapolku, Korppoo

Paljasjalkapolku, Österretais, Korppoo

Paljasjalkapolku on ympäristötaiteeseen ja paikkasidonnaisiin teoksiin keskittyvä kokemus. Yleisöllä on mahdollisuus perehtyä ainutlaatuiseen saaristoluontoon samalla kun he tutustuvat uusimpaan, ympäristön ehdoilla tehtyyn nykytaiteeseen. Jokaisen näyttelykokonaisuuden teemat tarkastelevat ihmisen ja luonnon välistä suhdetta eri näkökulmasta. Täydellinen retkikohde koko perheelle.

 

Nimi ja reitin pituus

Paljasjalkapolku, 1,9 km.

 

Mistä reitti löytyy ja missä pysäköidä

Paljasjalkapolku sijaitsee Korppoossa, Österretaisten kylässä, n. 2 km Nauvo-Korppoo lautalta tai 4 km Galtbystä, jos tulet Houtskarin suunnasta. Käänny Österretaistentielle ja pysäköi Hotel Nestorin pihaan, Österretaistentie 45. Hotellin ulkoseinältä löytyy kartta, ja sen jälkeen voit suunnata kylätietä pitkin polulle. Voit samalla antaa vähän voikukanlehtiä kanoille, jotka asuvat kylätien varrella pienessä punaisessa ladossa. 

 

Esteettömyys/ kenelle reitti sopii 

Tämä polku sopii melkein kaikille. Se on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa, koska reitin varrella tapahtuu koko ajan paljon. Näet uuden taideteoksen häämöttävän heti seuraavien puiden takana kiemurtelevan metsäpolun varrella.  

Lastenrattaat kannattaa jättää polun alkuun – mielellään niin ettei se häiritse kyläreitin liikennettä. Paluumatkalla ohitat polun alun matkallasi takaisin parkkipaikalle. Polku ei sovellu pyörätuolilla eikä rollaattorilla liikkuville. 


Reitin maasto 

Ensimmäiset 300 m on hiekkatietä, jonka jälkeen varsinainen polku alkaa. Sen jälkeen reitti kulkee maastossa, puiden välissä ja yli kallioiden. Osittain reitti voi olla hieman jyrkempi ja jos on märkää kalliot voivat olla liukkaita, joten liikkukaa varoen. 


Miksi juuri tämä reitti? 

Reitti on ihanteellinen kaikille joka haluavat kokea luonnon läheisyyden. Jos liikut lapsien seurassa, he tulevat rakastamaan polku yhtä paljon kuin sinä – se on sopivan pituinen ja sen varrella on monia yllätyksiä. Reitillä on hienoja kallioita johon voi pysähtyä ja vaikkapa syödä eväitä, linnunlaulusta ja luonnosta nauttien. 


Lisävinkki 

Korppoo Sea jazz on parina vuonna heinäkuussa järjestänyt ulkoilmakonsertin Paljasjalkapolun varrella. Lisäinfoa: www.korposeajazz.fi 

Paljasjalkapolku Outdoor Activen -sivuilla