Saariston upeat retkikohteet – #3 Westerholminpolku, Nauvo

Westerholminpolku, Ernholm, Nauvo

Westerholminpolku on viehättävä reitti Ernholmin halki, esitellen saaren historiaa sanoin ja kuvin. Ernholmin kylän oletetaan syntyneen viimeistään 1400-luvulla.
 

Nimi ja reitin pituus

Westerholminpolku, 3 km/ n. 1 tunti

 

Mistä reitti löytyy ja missä pysäköidä

Reitti alkaa Nauvon torilta Kajutan-rakennuksen kohdalta. Auton voi pysäköidä torin parkkipaikalle tai Eteläsataman hiekkakentälle.

 

Esteettömyys / kenelle reitti sopii 

Westerholmin polku on muuten suhteellisen helppokulkuinen ja tasainen, paitsi etappi joka vie ylös Jitukast-kallion laelle ja pronssikautiselle hautaröykkiölle. Siinä kohdassa on apuköysi nousun helpottamiseksi. Polulla on myös helpompi kiertotie jolloin kallio-osuus kierretään.     


Reitin maasto 

Reitti kulkee ensiksi pienen pätkän asfaltoitua tietä, sieltä pitkospuita pitkin metsäpolulle. Jitukastin kallio-osuus on hankalin kulkea – varokaa juuria ja kostealla säällä kallion liukkautta. Apuköysi helpottaa tässä osiossa. Osa reittiä kulkee myös tasaista hiekkatietä pitkin. Korkeus Jitukast-kalliolla on 36m merenpinnan yläpuolella. Voitte valita kiertotien ja tuolloin reitti on suhteellisen helppokulkuinen ja tasainen.  


Miksi juuri tämä reitti? 

Reitti antaa hyvän katsauksen alueen historiaan. Kulttuuripolku on omistettu taiteilija ja maisemamaalari Viktor Westerholmille ja se kulkee hänen nuoruuskesien maisemissa, joka näkyy useissa hänen maalauksissaan. Reitti on erittäin hyvin merkattu.   


Lisävinkki 

Taiteesta kiinnostuneille reitin Westerholm-teema antaa oman lisänsä, muuten mielenkiintoiset infotaulut ja kaunis saaristoluonto takaavat nautinnollisen vaelluksen. Ottakaa eväitä mukaan ja nauttikaa rauhassa mahtavasta näköalasta Jitukast-kalliolta.