Ladataan Tapahtumat

La Mer La Mer, monitaiteinen konsertti Nauvon kirkossa 18.8. klo 19.00

18.8.2022 / 19:00 - 20:00

 

me_kaik_fb_kansi.JPG

Sida vid sida med havet -projektin idea on luoda saariston kirkkoihin paikkasidonnaisia, taiteellisesti korkeatasoisia ohjelmakokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit tulevat yhteen, ja jotka on luotu varta vasten kuhunkin kirkkoon. Ohjelmakokonaisuuksien yhteisenä teemana on meri, jonka kanssa ja josta me elämme.
Esitysten pohjana ovat tekstit Miira Sippolan lopputyöstövaiheessa olevasta runokokoelmasta Pitkin Seitsemää meren reunaa. Kukin taiteilija tuo kirkkoihin oman taiteensa ja käy vuoropuhelua kirkon ja tekstin meriteeman kanssa. Näin kustakin tilaisuudesta tulee omannäköisensä, riippuen paikasta sekä siitä kuinka kirkko, esiintyjä ja runot asettuvat rinnakkain.

Sida vid sida med havet -ohjelman tapahtumapaikat ovat kesällä 2022 kirkot ulkosaarilla (Utö, Jurmo, Aspö), Houtskarissa, Iniössä, Nauvossa ja Paraisilla.

Taiteilijaesittelyt:

NIINA TAMMINIEMI

Sopraano Niina Tamminiemi on monialainen laulaja ja esiintyjä, joka työskentelee laulutaiteen, musiikin, esitystaiteen ja performanssin kentällä.
Laulajana Niinalle tärkeää on luova löytämisen ilo sekä musiikin herkkyyksien ja voimallisuuksien välittäminen kuulijoiden koettaviksi.
Pitkä-aikaisen sairauden väistyessä hän laulaa taas vaihtuvien musiikki-tuulten rannalta rannalle ja antaa sydämen äänten kantaa.
Niina on vuonna 2001 perustamansa Spinto ensemblen taiteellinen vastaava sekä 2011 yhdessä koreografi-tanssija Laura Pietiliäisen kanssa muodostamansa InstantKarma -ryhmän taiteilijajäsen. InstanKarman esityksissä laulamisen ja liikkeen yhdistelmästä syntyvä kerronta pohjaa vokaalimusiikin kaikkiin traditioihin: tätä uniikkia esityskieltä ja -metodia Niina kutsuu omalla termillään: “opera physical”.
https://www.instantkarma.fi
Omien taideprojektien ja konserttiesiintymisten ohella Niina toimii laulunpedagogina, näyttelijä-esiintyjänä mm. Myllyteatterin tuotannoissa sekä laulajana ja muusikkona 2012 perustetussa All Gardens yhtyeessä.

KUMI KOMORI

Japanista lähtöisin olevalle pianisti Kumi Komorille musiikki on universaali kieli ja kommunikaation väline, joka yhdistää ihmiset, koskettaa ja kohottaa tunnelmaa erilaisissa tilanteissa ja kaikissa elämän vaiheissa. Pitkä ystävyys ja musiikillinen yhteistyö sopraano Niina Tamminiemen kanssa tuo heidät jälleen uuden äärelle, musiikin moniväriselle rannalle.

Kumi Komori on opiskellut Kunitachi College of Musicissa, Tokiossa. Western Michigan Universityssa, Franz Liszt Academy of Musicissa, Budapestissa ja valmistunut Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Kumi on esiintynyt lähes kaikissa Spinto-ensemblen ja InstanKarman produktiosissa. Nykyisin hän toimii pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Nurmijärven musiikkiopistossa.

MIKKO HELENIUS
Mikko Helenius on monialainen muusikko ja säveltäjä. Hänen soittimensa ovat piano, urut, bandoneon, haitari ja laulu.

Mikko opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Edgar Varése -konservatoriossa Pariisissa. Hän työskentelee Helsingissä kirkkomuusikkona sekä sovittajana ja säveltäjänä. Esiintyjänä Mikko on ensisijaisesti yhtyemuusikko ja improvisoija. Bandoneonistina hän on soittanut tangomusiikin parissa yhtyeissä sekä orkesterisolistina useissa Euroopan maissa.

Mikko toimii paljon musiikkiteatterin ja nykytanssin parissa. Hänen säveltämänsä kirkko-ooppera Miira Sippolan librettoon esitetään Helsingissä tammikuussa 2023.

JOHANNES WIST

Äänisuunnittelija Johannes Wist: ”Vietän ison osan aikaa pikku studiossani säveltäen ja ääniä muokaten monenlaisten musiikityylien ja äänivärien maailmoissa. Minua kiinnostaa perinteisten musiikkityylien lisäksi musiikin “ulkopuoliset” äänet puiden huminasta rullaportaiden kirkunaan. ’Maailman’ äänien yhdistyminen ja sulautuminen perinteisten musiiikielementtien kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi voi parhaimmillaan olla elokuvaa ilman kuvaa tai runoutta ilman sanoja.

Musiiikkia ja ns. äänimaisemaa olen tehnyt tv-elokuviin, mykkäelokuvasarjoihin, teatteriin ja museoon sekä erityisesti Spinto ja InstantKarma -tuotantoihin, jossa musiikin ja liikkeen yhdistelmä luo uutta ja yllättävää.”

MIIRA SIPPOLA
Miira Sippola on käsikirjoittaja, teatteriohjaaja ja runoilija. Hänellä on myös teologin koulutus. Miira on Sida vid sida med havet -projektin ideoija.

Sippola on perustanut vapaalla teatterikentällä toimivan Myllyteatterin ja toiminut sen taiteellisena johtajana 2003-2018. Teatterinsa puitteissa Sippola on luonut visuaalis-fyysistä näyttämökieltä, työskennellen näyttelijöiden, tanssijoiden, muusikoiden, sirkustaiteilijoiden kanssa.
Sippolan ohjauksia on esitetty myös ulkomailla, mm. Skotlannissa, Italiassa, Puolassa, Portugalissa. Näytelmien, esityskäsikirjoitusten ja Mikko Heleniuksen sävellykseen kirjoittamansa oopperalibreton lisäksi Sippola kirjoittaa runoja, valmistaen tällä hetkellä runokokoelmaa Seitsemän meren reunaa.

Kokoelman runot toimivat pohjamateriaalina Saariston taidekesän ohjelmalle, joka on luotu rakkaudesta mereen ja saaristoon.

Tiedot

Päivämäärä:
18.8.2022
Aika:
19:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/766378077694063/?ref=newsfeed