Ladataan Tapahtumat

Mereinen, mantereinen – konsertti- ja runokokonaisuus

19.8.2022 / 19:00 - 20:00

 

Mikko_ja_Miira.JPG

Sida vid sida med havet -projektin idea on luoda saariston kirkkoihin paikkasidonnaisia, taiteellisesti korkeatasoisia ohjelmakokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit tulevat yhteen, ja jotka on luotu varta vasten kuhunkin kirkkoon. Ohjelmakokonaisuuksien yhteisenä teemana on meri, jonka kanssa ja josta me elämme.
Esitysten pohjana ovat tekstit Miira Sippolan lopputyöstövaiheessa olevasta runokokoelmasta Pitkin Seitsemää meren reunaa. Kukin taiteilija tuo kirkkoihin oman taiteensa ja käy vuoropuhelua kirkon ja tekstin meriteeman kanssa. Näin kustakin tilaisuudesta tulee omannäköisensä, riippuen paikasta sekä siitä kuinka kirkko, esiintyjä ja runot asettuvat rinnakkain.

Sida vid sida med havet -ohjelman tapahtumapaikat ovat kesällä 2022 kirkot ulkosaarilla (Utö, Jurmo, Aspö), Houtskarissa, Iniössä, Nauvossa ja Paraisilla.

**

Taiteilijaesittelyt:

MIKKO HELENIUS (s. 1977)
Mikko Helenius on monialainen muusikko ja säveltäjä. Hänen soittimensa ovat piano, urut, bandoneon, haitari ja laulu.

Mikko opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Edgar Varése -konservatoriossa Pariisissa. Hän työskentelee Helsingissä kirkkomuusikkona sekä sovittajana ja säveltäjänä. Esiintyjänä Mikko on ensisijaisesti yhtyemuusikko ja improvisoija. Bandoneonistina hän on soittanut tangomusiikin parissa yhtyeissä sekä orkesterisolistina useissa Euroopan maissa.

Mikko toimii paljon musiikkiteatterin ja nykytanssin parissa. Hänen säveltämänsä kirkko-ooppera Miira Sippolan librettoon esitetään Helsingissä tammikuussa 2023.

MIIRA SIPPOLA (s. 1973)

Miira Sippola on käsikirjoittaja, teatteriohjaaja ja runoilija. Hänellä on myös teologin koulutus. Miira on Sida vid sida med havet -projektin ideoija.

Sippola on perustanut vapaalla teatterikentällä toimivan Myllyteatterin ja toiminut sen taiteellisena johtajana 2003-2018. Teatterinsa puitteissa Sippola on luonut visuaalis-fyysistä näyttämökieltä, työskennellen näyttelijöiden, tanssijoiden, muusikoiden, sirkustaiteilijoiden kanssa.
Sippolan ohjauksia on esitetty myös ulkomailla, mm. Skotlannissa, Italiassa, Puolassa, Portugalissa. Näytelmien, esityskäsikirjoitusten ja Mikko Heleniuksen sävellykseen kirjoittamansa oopperalibreton lisäksi Sippola kirjoittaa runoja, valmistaen tällä hetkellä runokokoelmaa Seitsemän meren reunaa.

Kokoelman runot toimivat pohjamateriaalina Saariston taidekesän ohjelmalle, joka on luotu rakkaudesta mereen ja saaristoon.

Tiedot

Päivämäärä:
19.8.2022
Aika:
19:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/766378077694063/?ref=newsfeed