Ladataan Tapahtumat

MINDFULL MELONTA- JA JOOGARETRIITTI, NÖTÖ (NAUVO), 27.-29.5.2022

27.5.2022 / 20:00 - 29.5.2022 / 16:00

 

Jooga-melonta_retriitti.JPG

Uudista voimasi ja lataa akkusi rentouttavalla Melonta- ja Joogaretriitillä kauniissa Nötön saaristossa. Anna itsesi levätä hiljaisuudessa ja koe Saaristomeren Kansallispuiston keväisen luonnon lumous aidosti ja läheltä. Anna kehon rentoutua ja olla sopusoinnussa luonnon rauhan kanssa. Aisti ympäröivä luonto uudella tavalla tietoisuuden, luonnonterapian ja pehmeän joogan avulla.

Melonta, tietoiset kävelyharjoitukset, Jooga luonnossa sekä rentouttava sauna tarjoaa mahdollisuuden kokonaisvaltaisesti hermostollemme rentoutua ja toipua stressistä, immuunijärjestelmällemme vahvistua ja koko olemuksemme täyttyä uudella voimalla ja inspiraatiolla.

Tutkimukset osoittavat, että vain viidentoista minuutin metsässä oleskelun jälkeen verenpaine laskee huomattavasti ja päivän metsässä oleskelun jälkeen tutkijat voivat mitata, että verenpaineen lasku kestää jopa viisi päivää! Ihmeellistä, eikö? Tietoisesti hidastamalla ja antamalla itsellesi lupa levätä luonnossa kaikilla aisteilla voimme voimaannuttaa hermostoa ja toipua stressistä, vahvistaa immuunijärjestelmäämme, vähentää ahdistusta ja väsymystä sekä parantaa kognitiivisia taitoja ja luovuutta.

Tämä retriitti sopii kaikille, jotka haluavat viettää rentouttavan viikonlopun luonnossa Saaristomeren kansallispuistossa. Tukikohtanamme toimii Nötön saaren etelä-osan niemi, jossa on luonnonmukainen leirintäalue ja keittokatos. Majoitumme jokainen omassa teltassa.
Lauantaina teemme koko päivän melontaretken Nötön lähisaaristossa ja nautimme retkilounaan saaressa. Sunnuntaina teemme jokaiselle yksilöllisesti mukautettua joogaa ja nautimme Nötön luonnosta tietoisten läsnäoloharjoitusten avulla.

Ajankohta: PE 27.5. klo 20.00 – SU 29.5. klo 16.00.

Retriitin tarkempi suunnitelma:
Perjantai
Saapuminen Nötöseen illalla yhteysaluksella klo 20.10, leiriytyminen telttoihin meren rannalle, iltatee ja alkupiiri

Lauantai
Aamupala ja mindfullness-harjoitus luonnossa, jonka jälkeen käymme läpi melonnan perusteita ja turvallisuusasioita ja pakkaamme kajakit. Melomme koko päivän Saaristomeren Kansallispuistossa ja pidämme lounastauon saaressa. Oppaan kokatessa lounasta, voit tutustua saareen tai pulahtaa uimaan. Päivän aikana melomme yhteensä noin 4 tuntia osallistujien toiveiden ja sääolojen mukaisesti. Alkuillasta palaamme takaisin leiriimme ja nautimme päivällisen. Illalla sauna meren rannalla, vapaamuotoista saareen tutustumista, uintimahdollisuus ja iltapala.

Sunnuntai
Aamujooga ja aamupala leirissä. Aamiaisen jälkeen rentouttava ja virkistävä aamupäivä tietoisten läsnäoloharjoitusten, joogan ja saarikävelyn parissa. Iltapäivällä leirin purku, lounas ja retriitin päätös loppumeditaatiolla noin kello 15.30. M/S Baldur lähtee takaisin mantereelle kello 16.20.

Retken sopivuus: Retriitille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta melonnasta eikä Joogasta eli sopii kaikille hyvän peruskunnon omaaville. Osallistujien määrä 6-8.

Hinta: 290 € / henkilö, opiskelijoille ja työttömille 20€ alennus (Hinnat sis. ALV).
Lisäksi 10€/yö telttamaksu maksetaan saari-isännälle telttailusta Nötössä.

Hintaan sisältyy: Ohjaus ja opastus, merikajakki ja melontavarusteet, sauna sekä kaikki ateriat retriitin aikana (PE:iltapala, LA: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, SU: aamupala ja lounas).

Varaus: Varaa retriitti hyvissä ajoin sähköpostitse gabriel@movingheart.net. tai puhelimitse: 045-1354474. Huom. rajattu osallistujamäärä!

Mukaan: Säähän sopivat varusteet, vaihtovaatteet sekä oma teltta, makuupussi, makuualusta ja joogamatto. Saat tarkemman listan tarvittavista varusteista sähköpostilla.
(Meiltä on mahdollista myös vuokrata pieni määrä leirintävälineitä)*

Melontavarusteet: Melomme SeaBirds Expedition, Discovery ja Scott merikajakeilla, jotka ovat erittäin luotettavimpia meriolosuhteisiin suunniteltuja kajakkeja. Nämä kajakit ovat vakaita ja miellyttäviä meloa.

ElinMaria & Gabriel:
Asumme Nötössä ja olemme jo usean vuoden ajan johdattaneet ryhmiä luontoon liikkumaan, kokemaan, aistimaan, virkistymään ja kokemaan yhteisöllisyyttä ja luovuutta. Meillä on voimakas yhteys saaristoon luontoon ja olemme iloisia voidessamme jakaa kanssanne saariston aarteita, meille tärkeitä paikkoja ja läheistä yhteyttämme luonnon kanssa.
ElinMaria tuntee tietoisuusharjoitukset ja joogan hyvin yli 20 vuoden kokemuksella ja omalla päivittäisellä harjoittelulla. Hän on hyvin käytännönläheinen opetuksessaan ja osaa sopeuttaa harjoituksia jokaisen tarpeiden ja kokemuksen mukaisiksi. Hän on myös Ruotsin Mindfulness keskuksen (Mfc) sertifioima Mindfulness-ohjaaja.

Gabriel on koko elämänsä liikkunut luonnossa. Melontakokemusta hänellä on eri vesistöistä ja maista yli 20 vuoden ajalta. Hänellä on runsaasti kokemusta erilaisten retkien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä merillä, järvillä, metsissä ja vuoristoissa. Melonnassa hänestä upeinta on läheinen suhde luontoon, mereen sekä lähes äänetön ja jälkiä jättämätön tapa liikkua tuntien yhteenkuuluvuutta ja vapautta.

NÖTÖN SIJAINTI JA MATKUSTUSOHJEET
Nötön saari sijaitsee keskellä Saaristomeren Kansallispuistoa noin 20 km Nauvosta etelään.

Saareen pääsee yhteysalus MS Baldurilla. Yhteysalus lähtee Nauvon Pärnäisistä Perjantaina klo 18.15 ja takaisin Pärnäisiin palataan vesiteitse Sunnuntaina klo 18.10. Laivamatka saareen kestää 1,5 – 2 tuntia suuntaansa ja on ilmainen.

MITEN PÄRNÄISIIN:
Turusta maateitse matkaa Nauvon Pärnäisiin tulee n. 70km. Pärnäisiin pääsee Turusta linja-autolla. Perjantaina Turun Linja-autoasemalta klo 16.25 lähtevä bussi saapuu Pärnäisiin klo 18.10. Yhteysalus odottaa bussia. Sunnuntaina linja-auto takaisin Turkuun lähtee Pärnäisista laivan saapumisen jälkeen kello 18.35 ja saapuu Turkuun 20.15. (Liput Matkahuollosta).
Pärnäisiin pääsee myös omalla autolla. Varaa matkaan aikaa Turusta vähintää 2.5 tuntia, matkanvarren lossi voi aiheuttaa viivästyksiä.

MUITA MELONTARETKIÄMME TÄNÄ KESÄNÄ:
-Melontavaellus Saaristomeren Kansallispuistossa 17.-19.6
-Mindfull melonta- ja joogaretriitti 1.-3.7
-Yöttömän yön melontaretket 7.7 ja 28.7
-Melontavaellus Saaristomeren Kansallispuistossa 8.-10.7
-Melontavaellus Saaristomeren Kansallispuistossa 5.-7.8
-Lisäksi koko kesän ajan Opastettuja merimelontaretkiä ja Joogaa tilauksesta pienryhmille.

LISÄÄ INFOA:
Saaristomeren Kansallispuistosta:
http://www.luontoon.fi/saaristomeri

Nötön sijainti -google map:
https://www.google.com/maps/place/21680+N%C3%B6t%C3%B6/@59.9570598,20.6395103,8z/data=!4m5!3m4!1s0x468c9e4e32effd85:0xf3aede4dd9aa692b!8m2!3d59.9554772!4d21.7602173

Yhteysalus MS Baldurin aikataulu:
https://meritie.fi/aikataulut-reitti/

Tiedot

Alkaa:
27.5.2022 / 20:00
Loppuu:
29.5.2022 / 16:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/656519835447102