3 kokemisen arvoista paikkaa rengastiellä

Kun vierailet saaristossa sinulla on monia eri vaihtoehtoja miten kokea se. Voit kulkea lautoilla ja yhteysaluksilla kauniissa saristomaisemassa, pyöräillä erilaisilla poluilla ja teillä, meloa, vaeltaa luontopolkuja pitkin, yöpyä, nauttia aamiainen merenrannalla tai vain istahtaa alas hengittämään meri-ilmaa.

Tässä kolme kokemisen arvoista vinkkiä rengastien varrelle:

 

  • Norrbyn luontopolku

Lähde lautalla Iniöön, rengastien varrella, ja tutustu sen hienoon luontopolkuun. Kun vaellat metsän halki voit pysähtyä eri infotaulujen luona ja oppia lisää siitä mitä juuri tässä metsässä löytyy; jäkälistä, sammaleista ja erilaisista linnuista ja voit samalla itse tutkia mitä kaikkea sieltä löydät. Kohokohta on kun yllät kallion huipulle ja mahtava saaristonäköala aukeaa edessäsi ja kiipeät näköalatorniin. Sieltä voit nähdä aina Ahvenanmaalle asti ja ottaa valokuvia ja muuten vain nauttia näköalasta.

 

 

  • Houtskarin kirkko – Jungfru Maria

Hieno vierailukohde on Houtskarin kirkko, joka sijaitsee Näsbyssä. Kirkko on puinen, kauniisti punamaalattu ristikirkko. Alueella on myös kirkkotapuli ja kirkon läheltä löydät vierasvenesataman ja ravintola Skagenin, jossa voit ateroida aivan meren äärellä. On myös helppoa tulla veneellä vierasvenesatamaan ja kävellä lyhyen matkan kirkolle.

 

 

  • Nauvon satama

Haluatko nähdä oikein hienon sataman ja samalla tehdä ostoksia ja syödä jotain herkullista päivän mittaan? Tuolloin Nauvon vierassatama on vahva suositus, riippumatta siitä jos liikut autolla tai veneellä. Voit myös rentoutua rannalla tai jos haluat olla aktiivisempi niin voit esim vuokrata kajakin ja lähteä melomaan.
Ruokailuvaihtoehtoja on useita ja pienistä myyntikojuista voit löytää vaikka ja mitä, vaatteista sisustukseen.

 

Kirjoita kommentti