Korppoo – näissä paikoissa kannattaa käydä

Korppoo on suuri saaristoalue, johon kuuluu yli 2000 saarta, luotoa ja karia. Alue on nimetty suurimman saaren – Korppoon – mukaan, saarta kutsutaan myös pääsaareksi tai kyrklandetiksi. Seuraavaksi suurin saari on nimeltään Norrskata. Koska suurin osa alueesta on vettä, on kalastus ja merenkulku tärkeitä elinkeinoja Korppoolaisille. Korppoon erottaa muusta Paraisten saaristosta se, että se on täydellinen pala saaristoa; pieni ja idyllinen sekä kuitenkin helppo ja nopea saavuttaa mantereelta.

Korppoossa on monta näkemisen arvoista paikkaa – sekä metsää, että avomerta. Sama koskee ruokapaikkoja. Korppoosta löytyy useita hyviä ravintoloita, erityisesti sellaisia, jotka keskittyvät lähiruokaan ja laatuun. Tässä on vinkkejä paikoista, jotka ovat näkemisen arvoisia ja kolme ravintolaa, joissa kannattaa syödä.

Korppoon paikat, joissa kannattaa vierailla:

  • Paljasjalkapolku – Luontopolku joka yhdistää taiteen ja ulkoilun sekä sopii kaiken ikäisille.
  • Saaristokeskus Korpoström – Saaristokeskuksessa on tänä kesänä mielenkiintoinen muovinäyttely ja ohjelmaa lapsille. Täällä järjestetään myös kaikenlaista ohjelmaa läpi kesän.
  • Aspö – Mukava, idyllinen saari, josta löytyy kaunis kappeli ja upea luonto. Aspöön pääsee ilmaisella yhteysaluksella.

Korppoon ravintolat, joissa kannattaa vierailla:

  • Ravintola Buffalo – Buffalossa on superhyvät ribsit ja hampurilaiset, ravintolalla on kiva terassi, ja ravintolan yhteydessä toimii vierasvenesatama.
  • Ravintola Back Pocket (Hotel Nestor) – Täällä tarjotaan sesonkituotteista tehtyä hyvälaatuista ruokaa. Menu on luovasti rakennettu ja vaihtelee jopa päivittäin.
  • Ravintola Hjalmar’s – Korppoon keskustassa sijaitseva ravintola, jossa tarjoillaan maukas lounas hyvään hintaan.

Aspö

Ravintola Back Pocket, Hotel Nestor (Kuva: Hotel Nestor)