Nauvo – näissä paikoissa kannattaa käydä

Nauvo on muihin saariin verrattuna vilkas kesäkylä, josta löytyy runsas ravintola- ja palvelutarjonta. Nauvoon on hyvät yhteydet niin meriteitse kuin maaltakin ja se on erinomainen päiväretkikohde. Turusta matka kestää n. 1,5h ja Paraisilta n. 40 min (autolla), riippuen lauttajonosta ja -aikataulusta. Kesäisin Nauvoon pääsee myös M/S Norrskärilla, joka kulkee Turku-Seili-Nauvo-Gullkrona, tai M/S Östernillä, jos kiertää Pienen Rengastien.

Nauvon paikat, joissa kannattaa vierailla:

  • Vierasvenesatama – Hyvä paikka seurata vilkasta satamaelämää ja tehdä ostoksia. Sataman ja lähialueen ravintolatarjonnasta löytyy kaikille jotain.
  • Seilin saari – Nauvosta on helppo tehdä päiväretki läheiselle Seilin saarelle, jossa upea luonto kohtaa mielenkiintoisen historian; Seili toimi aiemmin karkotussaarena spitaalisille ja mielisairaille. Seiliin voi myös jäädä yöksi.
  • Luontopolut ja näköalapaikat – Nauvosta löytyy useampi luontopolku, joiden varrelta löytyy upeita näköalapaikkoja ja muita nähtävyyksiä. Mahtava tapa nähdä saaristo lintuperspektiivistä ja saada lähempi kosketus saariston luontoon.

Nauvon ravintolat, joissa kannattaa vierailla:

  • Köpmans – Pieni idyllinen ravintola-kahvila, jonka upeassa puutarhassa voi nauttia luonnosta. Tänä kesänä Köpmansin uutuutena on itsetehdyt paletat – hedelmistä ja marjoista tehdyt jäädykkeet, myös kahvilan leivokset ovat talon itse tekemiä. Ravintolassa tarjolla herkkuja isompaankin nälkään.
  • Båthuset – Vierasvenesataman ravintola-baari, jonka terassilta voi seurata sataman elämää ja nauttia meri-ilmasta hyvän ruoan ja juoman kera. Tarjolla hampurilaisia ja laaja valikoima drinkkejä.
  • Troolen – Uutena tänä kesänä Nauvoon on tullut ravintola Troolen. Ravintola sijaitsee hieman kauempana kirkonkylästä, mutta vetoaa sillä että se on ainut kalaravintola Nauvossa. Ravintola tarjoaa tuoretta, samana aamuna nostettua kalaa kesällä päivittäin. Keittolounas myös kesäisin. Ravintolan pihassa seisoo vanha tammitroolari M/S Amanda, joka toimii nykyään jäätelökioskina.

Nauvon vierasvenesatama

Båthuset – ravintola ja baari

M/S Östern ja Seili

Köpmans ravintola