Nagu

Ett charmerande och levande skärgårdssamhälle

Ett charmerande och levande skärgårdssamhälle med ungefär 1500 invånaren

Nagu är ett charmerande och levande skärgårdssamhälle med sina ungefär 1500 invånare, under sommaren mångdubblas dock detta antal i och med de många sommargästerna som kommer till Nagu. Nagu består av de två huvudöarna Storlandet och Lillandet, samt den unika skärgården med sina ca 3000 öar, skär och kobbar. Årstidernas växlingar ute i skärgården skapar en livsstil som är mycket speciell och inspirerande.

Nagu centrum

Lantbruk och turism är bland de viktigaste näringarna i Nagu. Produkterna och servicen som produceras här kan du räkna med att är av hög kvalité. En del av dessa produkter och tjänster kan du hitta i gästhamnen norr om Kyrkbacken. Gästhamnen har mycket att erbjuda, allt från märkeskläder till rökt fisk. Att gå längs stranden i gästhamnen mot Framnäs en varm sommardag kan jämföras med att vara på Rivieran i och med alla båtar, restauranger, caféer och butiker.

En plats med mycket kultur och natur

För den som är kulturintresserad så har Nagu mycket att erbjuda. Nagu medeltida gråstenskyrka med sin unika Schwanorgel från 1791 och Själö träkyrka från tiden då Själö fungerade som en förvisningsort för spetälska, är värda ett besök. Det är omöjligt att bli “mätt” på naturen i Nagu, variationerna är oändliga. Nagu har innerskärgårdens lummiga landskap och den yttre skärgårdens karga klippor. I Nagu kan du leva, bo och arbeta och må bra. Nagu är en livsstil.

Övernattning i Nagu

Aktiviteter i Nagu