Skärgårdens fina naturstigar – #1 Barfotastigen, Korpo

Barfotastigen, Österretais, Korpo

Barfotastigen är en utställning för miljökonst och platsspecifika verk. Du får ta del av den unika skärgårdsnaturen och tillika uppleva spännande samtidskonst som skapats i samverkan med omgivningen. Varje utställning behandlar temat om människans förhållande till naturen och naturens inverkan på människan på ett eller annat sätt. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

 

Namn och ruttens längd

Barfotastigen, 1,9 km.

 

Hur du hittar rutten och parkeringen

Barfotastigen finns i Korpo i Österretais, ca 2 km från färjan när du kommer från Nagu eller ca 4 km från Galtby när du kommer från Houtskär. Sväng in på Österretaisvägen och parkera vid Hotel Nestor, Österretaisvägen 45. På hotellets vägg hittar du kartan över stigen, sedan är det bara att styra stegen längs med byvägen mot själva stigen. Du kan passa på att ge lite maskrosblad till hönorna som bor så fint längs byns grusväg i en röd liten lada. 

 

Tillgänglighet / till vem lämpar sig rutten 

Den här stigen är lämpar sig för nästan alla. Barnfamiljer gillar den speciellt eftersom det händer mycket genom hela stigen, du ser nya konstverk bakom träden längs den slingrande stigen i skogen.  

Det kan vara svårt att få barnvagnen med sig, lämna vagnen vid stigens början, gärna en bit upp i skogen så den inte stör biltrafiken, du passerar stigens början påväg tillbaka till parkeringen. Stigen är inte passande för rullstolsbundna eller rollatorer. 


Ruttens terräng 

Första biten är grusväg ca 300 meter, när sedan väl själva stigen börjar är det en stig i naturen över berg och mellan träd. Vissa partier kan vara lite brantare, om det är vått i naturen är oftast bergen hala, så gå försiktigt. 


Varför just denna rutt? 

Denna rutt är perfekt till dig som vill uppleva naturen nära dig. Om du har barn med dig kommer de att älska den här stigen, minst lika mycket som du själv, den är passligt lång och har många små överraskningar längs med vägen. Där finns fina berg som du kan stanna och pausa på, ha till exempel picknick-korgen med dig och njut en stund av fågelkvitter och naturen.  


Kuriosa / Extra tips 

Korpo Sea Jazz har ett par år i rad ordnat en kvällskonsert i juli på barfotastigen under bar himmel. Se www.korposeajazz.fi 

Barfotastigen på Outdoor Active-sidan