3 sevärda platser längs ringvägen

Då man besöker skärgården finns det många olika sätt att uppleva den på. Du kan åka färja i den fina omgivningen, cykla på olika stigar och vägar, paddla, vandra på en naturstig, övernatta, äta frukost vid stranden eller bara sitta ner och andas in havsluften.

Här är tips på tre saker du kan göra längs ringvägen:

 

  • Norrby naturstig

Åk över med färjan till Iniö längst ringvägen och besök den fina naturstigen. Då du vandrar genom skogen kan du stanna upp och kolla in informationtavlorna och lära dig hur skogen ser ut med olika lavar, mossor och fåglar eller varför inte själv utforska vad som finns i  vår fina natur?

Höjdpunkten är då du når toppen av berget och får se en underbar utsikt över skärgården och klättra upp i utkikstornet. Från utkikstornet kan du se enda till Åland och ta fina bilder eller bara njuta av utsikten.

 

 

  • Houtskär kyrkan – Jungfru Maria

En fin plats att besöka på Houtskär är kyrkan som ligger i Näsby. Kyrkan är gjord av trä och är en korskyrka som sedan målades med en fin röd färg. På området finns även en klockstapel och nära kyrkan finns gästhamnen i Näsby och restaurang Skagen där du kan äta lunch vid havet.

Enkelt är det även att åka båt till gästhamnen och sedan gå upp till kyrkan och kolla in den fina byggnaden.

 

 

  • Nagu hamn

Vill du se en fin gästhamn och shoppa eller äta något gott under dagen? Då rekommenderar vi att du besöker Nagu hamn, antingen med båt eller med bil. Där finns även möjlighet att bara ta det lugnt på stranden eller om du känner dig för att göra något annat kan du t.ex. hyra en kanot och åka ut på en paddeltur.

Det finns flera alternativ om du vill äta lunch och längst de små bodarna kan du hitta lite shopping, både kläder och inredning.

 

Lämna en kommentar