Korpo – platser värda att besöka

Korpo är ett stort skärgårdsområde med över 2000 öar, holmar och skär. Den största ön heter precis så som hela stället kallas, Korpo, men går också under namnen huvudön och kyrklandet. Den näststörsta ön är Norrskata. I och med att en stor del av området består av vatten är bl.a. fiske och sjöfart viktiga arbetsfält för Korpoborna. Det som skiljer Korpo från alla andra öar i Pargas skärgård är att Korpo är en perfekt munsbit av skärgården, litet och idylliskt samtidigt som det går relativt snabbt och lätt att nå från fastlandet.

Korpo har många sevärda platser – både i skog och ute på öppet hav. Detsamma gäller matplatser. Det finns nämligen gott om restauranger och speciellt sådana med fokus på närmat och kvalitet. Här tipsar vi om tre sevärda platser och tre ställen att äta på.

Platser i Korpo värda att besöka:

  • Barfotastigen – En naturstig som kombinerar konst med friluftsliv och lämpar sig för alla åldrar.
  • Skärgårdscentrum Korpoström – Här finns en intressant plastutställning, program för barn och här ordnas också program av många olika slag.
  • Aspö – Det här är en trevlig, idyllisk ö med ett vackert kapell och fin natur, och går dessutom att nå med en gratis förbindelsebåt.

Restauranger i Korpo värda att besöka:

  • Restaurang Buffalo – Här finns det supergoda ribs och hamburgare, det finns en trevlig terrass och ligger i en gästhamn.
  • Restaurang Back Pocket (Hotel Nestor) – Här serveras mat gjord på säsongsråvaror med god kvalitet och menyn är kreativ och varierande.
  • Restaurang Hjalmar’s – En centralt belägen restaurang med god lunch till lämpligt pris.

Aspö

Mat vid Restaurang Back Pocket, Hotel Nestor (Bild: Hotel Nestor)