Nagu – platser värda att besöka

Nagu är i jämförelse med andra öar en livlig sommarplats med stort utbud av service och restauranger. Det går enkelt att komma till Nagu både via land och hav och därför är det också ett perfekt resmål över dagen.  Från Åbo tar det ca 1,5h och från Pargas ca 40 min (med bil)  beroende på färjköer och -tidtabell. Sommartid kan man också komma till Nagu med M/S Norrskär som kör Åbo-Själö-Nagu-Gullkrona eller med M/S Östern om man reser på Lilla Ringvägen.

Platser i Nagu som är värda att besöka:

  • Gästhamnen – En bra plats att följa med det livliga hamnlivet och shoppa i de små butikerna. I hamnen och dess närhet finns ett stort utbud av restauranger för alla.
  • Ön Själö – Från Nagu är det lätt att göra en dagsutflykt till närliggande Själö. Här möter den fantantiska naturen en intressant historia; Själö fungerade tidigare som en plats som människor med spetälska och mentalsjukdomar hamnade till. Man kan även övernatta på Själö.
  • Naturstigar och utsiktsplatser – I Nagu finns ett flertal naturstigar med fina utsiktsplatser och andra sevärdheter. Det här är ett bra sätt att se skärgården ur fågelperspektiv och att komma närmare den vackra naturen.

Restauranger i Nagu som är värda att besöka:

  • Köpmans – Litet och idylliskt restaurang-café med en vacker trädgård som tillåter dig att njuta av naturen. Den här sommaren erbjuder Köpmans även hemgjorda paletas, som är isglassar gjorda av frukter och bär. Även caféets alla bakverk är hemgjorda. I restaurangen finns det godsaker även för större hunger.
  • Båthuset – Gästhamnens restaurang-bar. Från terrassen kan man följa med hamnens liv och njuta av havsluften samtidigt som man dricker och äter gott. Här finns hamburgare och ett stort utbud av drinkar.
  • Troolen – Nagus nyhet för i sommar är restaurang Troolen. Restaurangen finns lite utanför kyrkbyn, men den har snabbt blivit populär i och med att det är den enda fiskrestaurangen i Nagu. Restaurangen erbjuder dagligen färsk fisk, som är fiskad samma dag.  På sommaren finns det även sopplunch. Utanför restaurangen står gamla ektrålaren M/S Amanda som nuförtiden fungerar som glasskiosk.

Nagu gästhamn

Båthuset -restaurang och bar

M/S Östern och Själö

Köpmans restaurang