Pargas

I Pargas finns det någonting för alla

Pargas består av flera öar och holmar

Pargas är ett kommunområde som består av flera öar och holmar, här bor ca. 12 200 invånare. Pargas är uppbyggt av flera element: stadskärna, landsbygd och skärgård. Här kan man uppleva allt från fin natur till historiska platser och byggnader, samt Finlands största kalkgruva finns här. Kalkhanteringen har varit en viktig näring i Pargas och har fortfarande en betydande roll som sysselsättare.

Pargas Centrum

Kyrksundet som flyter genom staden har varit en viktig färdled. Nu om man vill sätta sig ner och ta en lugn stund är en bänk vid sundet en perfekt plats. Här kan man ta det lugnt och se på båtarna som kommer puttrandes genom sundet på en varm sommardag. Bara ett stenkast från Kyrksundet finns Pargas gågata som heter Köpmansgatan. Här finns diverse olika butiker och caféer, på sommaren brukar här röra sig mycket folk.

Många sätt att resa

Res runt med bil eller båt, cykla eller vandra till någon av de fina öarna som hör till Pargas. Ett brett nätverk av färjor, båtar och bussar finns till ditt förfogande för att föra dig dit du vill. Passa också på att besöka någon av de fina stränderna och ta dig ett dopp, eller varför inte besöka någon campingplats eller vandra igenom den fina centralparken. I Pargas finns det något för alla.

Inkvartering i Pargas

Aktiviteter i Pargas