Skärgårdens mångsidiga vinter

Välkommen till en vintrig skärgård!

Vintern i skärgården är väldigt mångsidig: snöig, grå och tyst, hemtrevlig, stillsam och varm. Upplev naturens mångfald och njut sedan av brasans sprakande värme, god mat och unik inkvartering. Här störs du inte av gatubelysning, utan du kan se alla tusentals stjärnor på himlavalvet. Du kan även distansjobba, se lite nya vyer, vandra ute i naturen och koppla av i bastuns värme. Kom ut för ett veckoslut och koppla loss från alla vardagsrutiner, för att sedan återvända med nytankad energi.

Houtskari

Skärgårdens vinter visar sina många sidor, och de kan ibland växla väldigt fort. Just nu har vi snö, is och kyla. Andra gånger kan det vara grått, vått och slaskigt. Då vill vi bara krypa upp i soffan och mysa framför brasan med en ångande varm kakao och en fängslande bok. Vi njuter av tystnaden som endast bryts av brasans sprakande. Datorer och telefoner glömmer vi gärna bort då naturen istället lockar oss att dra på oss varma utekläder och gå ut i den strålande vintersolen för en promenad, skidtur eller varför inte en skridskorunda. Solen värmer redan nästippen och småfåglarnas glada kvitter hörs från buskar och trädgrenar. Många naturstigar är i flitig användning även vintertid, så det är lätt att följa dem även om de inte har officiellt vinterunderhåll. Det är fantastiskt hur många olika djurspår vi kan se i den gnistrande snön – då inser vi hur mycket liv det finns även på vintern!

 

De bästa vinteraktiviteterna i Pargas:

Skidspår

Skridskoplatser

Naturstigar

Bästa pulkabackarna: Man kan åka kälke i Pargas vid skidspåren intill golfplan och i Korpo intill skidspåret mittemot dagis.