Veckoslutstips för Skärgårdens skördefest

  Skördefesten ordnas alltid tredje veckoslutet i september. Till evenemangets sida och program kommer du genom att trycka här!
 • Skördemarknad lördag 18.9 2021
 • Öppna gårdar söndag 19.9 2021

 

September månad är ofta vacker och höstvarm, passa då på att åka ut i skärgården och njut av vad företagen har att erbjuda. Här våra tips till fina vistelser i skärgården på hösten:
 
 • Två dagars tur (en natt)
  Åbo – Pargas – Nagu – Korpo – Nagu – Pargas

  Starta från Åbo på lördag morgonen, ta en titt på gamla malmen i Pargas och gruvans utsiktsplats. Fortsätt till Nagu, gå på marknad och ta lunch vid något av marknadsstånden. Fortsätt turen till Korpo för övernattning. Middag på en lokal restaurang, här hittar ni de som är med i restaurangdagarna.

  Nästa dag (söndag) ser ni er omkring på Öppna gårdar i Korpo, Nagu och Pargas påväg tillbaka hemåt.

 • Dagsresa
  Skördemarknad på lördag i Nagu eller Öppna gårdar runtom i skärgården på söndag Besök skärgården över dagen – antingen Skördemarknaden som ordnas på lördag på Nagu torg eller Öppna gårdar som finns på flera platser runt om i skärgården. Eller varför inte besöka skärgården båda dagarna? Det här är ett bra sätt att direkt få prata med producenten och samtidigt bekanta dig med deras utbud och deras lokala produkter och delikatesser. Skördemarknaden bjuder alltid på ett varierande utbud av varor – både livsmedel och hantverk. Passa samtidigt på att njuta av höstens finaste och färggladaste dagar i skärgården. 

 

Följ oss på Facebook för de senaste uppdateringarna om vilka marknadsförsäljare och öppna gårdar som deltar.