Laddar Evenemang

MINDFUL KAJAK och YOGA RETREAT, NÖTÖ (NAGU), 27.-29.5.2022

27.5.2022 / 20:00 - 29.5.2022 / 16:00

 

Jooga-melonta_retriitti.JPG

MINDFUL KAJAK och YOGA RETREAT, NÖTÖ (NAGU), 27.-29.5.2022

Fyll på batterierna genom en avkopplande helg på vackra Nötö och omgivande Skärgård. Bjud in tystnaden under en dags paddling och låt kroppen varva ner och komma i samstämmighet med naturens och vårens ro. Upplev naturen på ett nytt sätt genom mindfulness, naturterapi och mjuk yoga.

Genom kajakpaddling, bastukväll, mindful promenad och yoga i naturen gör vi oss tillängliga för dess läkande inverkan; vårt nervsystem får avkoppling och återhämtning från stress, immunförsvaret stärks och vi fylls på med ny inspiration.

Studier visar att efter bara femton minuter i skogen sänks vårt blodtryck märkbart och efter en dag i skogen kan forskare mäta att blodtryckets sänkning höll i sig i så mycket som fem dagar efteråt! Fantastiskt inte sant? Genom att medvetet sakta ner och vila i naturens alla intryck kan vi även reglera nervsystemet och återhämta oss från stress, stärka vårt immunförsvar, minska ångest och utmattning och få tillgång till bättre kognitiv förmåga och kreativitet.

Denna retreat är lämplig för alla som vill tillbringa en avkopplande helg i naturen i Skärgårdshavets National Park. Vår bas är halvön i södra delen av ön Nötö, som har en ekologisk campingplats och en en eldplats. Alla deltar med eget tält. Under lördagen paddlar vi hela dagen i den närliggande skärgården och njuter av en utflyktslunch på en ö. Under söndagen gör vi för varje individ anpassad yoga och njuter av Nötös omgivningar genom övningar i medveten närvaro.

Datum: Fredag 27.5. kl 20.00 – Söndag 29.5. kl 16.00.

Detaljerad plan för retreaten:
Fredag
Ankomst till Nötö på kvällen med anslutningsfartyg kl 20.10, camping i tält vid havet, kvällste och öppning.

Lördag
Frukost och mindfulness övning i naturen, varefter vi går igenom grunderna för kajakpaddling,säkerhetsfrågor och packar kajaker. Vi paddlar hela dagen i Skärgårdshavets National Park och tar en lunchpaus på en ö. Medan guiden lagar lunch kan du utforska ön eller ta ett dopp i havet. Under dagen paddlar vi totalt cirka 4 timmar efter deltagarnas önskemål och väderförhållanden. Tidigt på kvällen återvänder vi till vårt läger och njuter av middag. På kvällen bastu vid havet, fri utforskning av ön, badning och kvällsfika.

Söndag
Morgonyoga och frukost i lägret. Efter frukost, en avkopplande och stärkande morgon med yoga och mindfull promenad på ön. På eftermiddagen tar vi ned lägret, lunch och retreaten avslutas med en sista meditation klockan 15.30. M/S Baldur avgår till fastlandet kl. 16.20.
Resans lämplighet: Deltagande i retreaten kräver inte tidigare erfarenhet av kajakpaddling, mindfulness eller yoga, dvs det är lämpligt för både nybörjare och erfarna. Antal deltagare: 6-8.

Pris: 290 € / person, för studenter och arbetslösa 20 € rabatt (priser inkl moms).
Det tillkommer en campingavgift på 10 €/natt till värden för camping på Nötö.
I priset ingår: Guidad yoga och mindfulness, havskajak och kajakutrustning, camping i campingområdet i ditt eget tält, bastu och alla måltider under reträtten (FRE: middag, LÖR: frukost, lunch, middag och kvällsmat, SÖN: frukost och lunch)
Bokning: Boka en tur i god tid på telefon: 045-1354474 eller e-post gabriel@movingheart.net

Medtag: Väderbeständig utrustning, byte av kläder, eget tält, sovsäck, liggunderlag och yogamatta. Du kommer att få en mer detaljerad lista över nödvändig utrustning via e-post.(Det är också möjligt att hyra ett litet antal campingutrustning från oss)

Kanotutrustning: Vi paddlar med SeaBirds Expedition och Scott HDPE havskajaker, som är en av de bästa och mest pålitliga kajakerna designade för havsförhållanden. Dessa kajaker är stabila och bekväma att paddla.

Om Gabriel och ElinMaria
Vi är bosatta på Nötö och är sedan flera år yrkesverksamma med att leda grupper i naturen för återhämtning, rekreation, gemenskap och kreativ inspration. Vi har en stark förankring i Skärgårdens natur och delar med glädje med oss våra skatter och väl erfarna vägar till närkontakt med naturen.

ElinMaria är väl bevandrad inom mindfulness och yoga med över 20 års erfarenhet och dagligt utövande. Hon är praktiskt orienterad i sin undervisning och anpassar och utmanar med yogan allt efter individens behov och dagsform. Hon är certifierad Mindfulness instruktör via Mindfulness Center Sverige (MfC).

Gabriel har rört sig i natur hela sitt liv. Han har erfarenhet av kajak i olika vattendrag och länder sedan mer än 20 år. Han har erfarenhet av att planera och genomföra olika utflykter i såväl hav, sjöar, skogar och berg. I kajakpaddling är det mest fantastiska för honom den nära relationen med naturen, havet och det nästan tysta, ospårbara och tidlösa sättet att ta sig fram.

PLATS OCH FÄRJETUR:
Ön Nötö ligger mitt i finska skärgårdens nationalpark ca 20 km från Nagu i söder.

Ön kan nås med färjan MS Baldur. Färjan avgår från Pärnäs fredag kl 18:15 och kommer tillbaka till Pärnäs på söndagen kl 18:10. Färjetur till och från Nötö tar ungefär 1.5 – 2 h och är gratis.

RESAN TILL PÄRNÄS:
Pärnäs i Nagu kan nås från Åbo med kommunal buss. På fredagen går buss (skärgårdsbuss 903) från Åbo busstation klockan 16.25 och anländer till Pärnäs kl 18.10. Färjan väntar på bussen. På söndag åker en buss till Åbo från Pärnäs efter att färjan anlänt till kl 18.35 och anländer till Åbo 20.15. (bussbiljetter från Matkahuolto).

Pärnäs hamn kan även nås via skärgårdsvägens ringväg med egen bil. Beräkna tiden för resa med bil från Åbo på ca 2.5h, förbindelse-lossi mellan öarna kan orsaka fördröjning.

MER INFORMATION:
Skärgårdshavets nationalpark:
http://www.luontoon.fi/saaristomeri

Google Maps:
https://www.google.com/maps/place/21680+N%C3%B6t%C3%B6/@59.9570598,20.6395103,8z/data=!4m5!3m4!1s0x468c9e4e32effd85:0xf3aede4dd9aa692b!8m2!3d59.9554772!4d21.7602173

Förbindelsebåten MS Baldurs schema:
https://meritie.fi/aikataulut-reitti/

Detaljer

Börjar:
27.5.2022 / 20:00
Slutar:
29.5.2022 / 16:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/656519835447102