Laddar Evenemang

Parkkino Pop-Up: Muminpappans bravader – En ung mumins äventyr

20.8.2022 / 18:00 - 23:59

 

2Digijuliste_SWE.jpeg

Parkkino tjuvstartar i Nagu! Den 20.8 kl 18:00 bjuds det på filmvisning under L’Escales grilltak med familjefilmen Muminpappans bravader – En ung mumins äventyr. Filmvisningen är gratis.
OBS! Filmens språk är svenska, ingen textning.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Gxbkw6V_WAg

Ålder: Tillåten
Längd: 1h 14min
Regi: Ira Carpelan
I rollerna: Alma Pöysti, Akira Takaki, André Wickström, Jenna Hukkinen, Markus Bäckman,
Miiko Toiviainen, Nina Hukkinen, Stan Saanila, Mark Hauser.
Genre: Animerad, Familj, Inhemsk

Om filmen:
När Mumintrollet är sängliggande efter ett getingstick vill Muminpappa pigga upp honom med berättelser om sin äventyrliga ungdom. Muminpappan berättar om barndomen då han var missförstådd, flykten från ett barnhem och det historiska mötet med uppfinnaren Fredriksson. Han avslöjar sina upplevelser av vilda stormar under sin tid på båten Haffsårkestern och om alla äventyr i Självhärskarens Kungarike. Vidare berättas det om hur Muminpappan grundar en koloni, blir vän med ett spöke och hur han under en stormig kväll räddar Muminmamma ur havet. Och resten är, som vi säger, historia.

Från samma studio som gett oss Trollvinter i Mumindalen, ett nytt animerat äventyr baserat på Tove Janssons klassiker utgiven 1950. Det här är en godhjärtad och rättfram animerad film för hela familjen med en fantastisk historia från den sagolika Mumindalen så många känner och älskar. De äventyr Muminpappan återger för sin sjuke son kommer säkerligen väcka en längtan i många hjärtan.

Utomhusfilmfestivalen Parkkino ordnas i Cirkusringen i Pargas Centralpark 24-26.8.
Festivalen arrangeras med stöd från: Pargas stad, Föreningen Konstsamfundet, Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond samt Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse.

Detaljer

Datum:
20.8.2022
Tid:
18:00 - 23:59
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/parkkinofestival