Laddar Evenemang

TORSTAI ON LAULULAHJOJA TÄYNNÄ – Uusien laulujen iltamat Paraisten Råttiksella

31.3.2022 / 18:00 - 21:00

 

Torstai_on_Laululahjoja_taynna_2022-03-21-13-33-58.jpg

TORSTAI ON LAULULAHJOJA TÄYNNÄ -ILTAMAT torstaisin Råttiksella, Paraisilla!
Illat täynnä rakkautta ja uusia biisejä!
Ilta on täynnä rakkautta ja uusia biisejä, kun Laulusaari -joukkue astuu lavalle Råttiksen tunnelmallisessa kivinavetassa, Kamu Ravintolan yhteydessä, Paraisilla. Tämän kevään illat ovat 31.3.,14.4. ja 12.5.2022. Torstai on Laululahjoja täynnä -Iltamat ovat suunnattuja Ihmisille, jotka rakastavat lauluja ja musiikkia sekä yhdessä tekemistä ja kokemista. Lavalla nähdään lauluntekijät Valtteri Lipasti, Neiti Ö Nina Erjossaari, Antti Ainola, Midis aka Mitja Erjossaari. Tarinankertojana Jaakko Viitala. Tapahtuman tuottajana toimii Mari Rocka.

Laulu on silta ihmisten välillä

Illan ohjelma koostuu kolmesta osasta.
Ensimmäisessä näytöksessä lähikuvassa on lauluntekijä ja hänen laulunsa. Laulun tekemisen lahja. Lauluntekijä esittää uusia biisejään ja tarinoita biisien takaa. Miksi hän tekee lauluja? Mistä hän unelmoi? Miten taiteentekijä voi vaikuttaa tunteisiin ja tunnelmaan? Ajatuksiin? Tarinaan? Yhteiskuntaan? Tulevaisuuden muovaamiseen? Mitä taide voi parhaimmillaan antaa? Katsojilla on mahdollisuus kysyä lauluista ja syntytarinoista ja lauluntekemisestä. Lauluntekijät liidaavat yleisön ja lauluntekijän välistä keskustelua.
Toisessa näytöksessä Valtteri Lipasti esittää uusia lauluja, joita on tehty lahjaksi ihmisille. Laulu, joka annetaan lahjaksi on Laululahja. Illassa kuullaan Laululahjoja rakkaille ja tärkeille – puolisoille, hääpareille, isoäideille, synttärisankareille, arjen sankareille ja työyhteisöille. Sanoitukset ovat Neiti Ö Nina Erjossaaren kädenjälkeä. Sävellyksistä ja biisien tuotannosta vastaa Lipasti. Tarinoita laulujen takaa kertoo Jaakko Viitala.
Kolmas näytös on läsnäolon juhlaa, koska silloin lavan valtaa Improhitti! Improhitti on biisi-improesitys, jossa lauluntekijät saavat yleisöltä aiheen tai sanoja, musiikkityylilajin, tunteen tai tunnelman. Lauluntekijät heittäytyvät hetkeen ja tekevät annetuista elementeistä biisin. Esityksen juontavat aasta ööhön Antti Ainola ja Neiti Ö. Läsnäolon ilotulituksessa mukana Midis ja Valtteri Lipasti.

Kevään iltojen lauluntekijät

Valtteri Lipasti työstää albumia
Valtteri Lipasti esittää kevään illoissa uusia biisejään, joita hän työstää parhaillaan ensimmäisen sooloalbumiinsa. Lipasti julkaisi äskettäin soolo-uransa ensimmäisen singlen ja musavideon LÄHTEVÄT LAIVAT. Hän vastaa kappaleen sävellyksestä ja sovituksesta.
Sanat lauluun ovat kirjoittaneet Lipasti ja Neiti Ö. Lipastin taustatiimistä löytyvät myös videotaiteilija Anton Lipasti, joka on kuvannut, leikannut ja ohjannut musiikkivideon. Käsikirjoitus syntyi Valtterin ja Antonin yhteistyönä. Biisin äänityksestä ja miksauksesta vastaa Mikko M. Koskinen. Katso LÄHTEVÄT LAIVAT -musiikkivideo täältä: https://youtu.be/380t8yqH1rY

Midis ja Yanes J – Kaarinalaiset nuoret biisintekijät debytoivat
Midis on Kuusiston saaresta kotoisin oleva kaarinalainen 19-vuotias biisintekijä ja rumpali, joka debytoi ja avasi vuoden vaihteessa rap-artistin uransa tekemällään biisillä MUKISEMATTA JUHLITAAN. Biisin takaa löytyy kaksi nuorta musiikkimiestä Midis eli Mitja Erjossaari ja myös kaarinalainen Yanes J eli Johannes Mattson. Biisi kertoo juhlimisesta ja työn tekemisestä: “Jos on ollut perjantaina juhlimassa, lauantaina ei jäädä voivottelemaan. Pitää lähteä liikkeelle. Löhöäminen ei toimi. Ja todellakin: Liike on lääke!”

RAUHA VS SOTA – Wilun ja Laulusaaren kouluväkivallasta kertova biisi julkaistaan

Laulusaari julkaisee torstaina 14.4 illassa kouluväkivallasta kertovan biisin RAUHA VS SOTA. Esittäjä on 16-vuotias Wilu. Biisissä fiittaa Midis. Biisin sanat ovat Wilu Mansikkamäen & Neiti Ö:n käsialaa. Wilu ja hänen äitinsä tahtovat kertoa Wilun tarinaa kaikille ihmisille. Biisin rap-lyriikoiden takaa löytyvät Midis ja Neiti Ö + Karoliina Niskanen. Sävellyksestä ja tuotannosta vastaa Valtteri Lipasti. Biisi on Wilun omaelämäkerrallinen tarina kouluväkivallasta ja anteeksiannosta. Huhtikuun illassa nostetaan esille myös muita aikuinen ja nuori -teemaisia biisejä.

Laulusaarella on meneillään toive ja haaste, että RAUHA VS SOTA -biisi kuunnellaan kaikissa Suomen peruskouluissa kiirastorstaina 14.4. aamunavauksessa. Asiasta kiinnostuneita opettajia, kouluja, ihmisiä ja yhteisöjä pyydetään ottamaan yhteyttä.

Laulusaari-joukkue

Laulusaaren lauluntekijä-joukkueeseen kuuluvat laulunteon- ja esitystaiteen ammattilaiset laulaja-lauluntekijä Valtteri Lipasti, lauluntekijä-teatterintekijä Neiti Ö eli Nina Erjossaari, muusikko-esiintyjä Antti Ainola, debytoiva rap-artisti Midis aka Mitja Erjossaari, esiintyjä-tarinankertoja Jaakko Viitala ja tuottaja Mari Rocka. Laulusaari tekee tilauksesta Laululahjoja ihmisten arkeen ja juhlaan sekä muita biisejä julkaistavaksi, musiikkinäytelmiin ja keikoille. Laulusaaren voi myös kutsua juhliin ja tapahtumiin esiintyjäksi.
Laulusaari-joukkue on mukana ylläpitämässä nuorten biisileiri-perinnettä Kuusiston saaressa, Kaarinan Vuolahdessa. Joukkueen vahvuudet ovat itse lauluntekeminen ja co-write eli ryhmäbiisin tekeminen, sanoittaminen ja säveltäminen, biisi-improvisaatio – esiintyminen ja läsnäolo.

Laulusaari kutsuu ihmiset torstaisin 31.3. ja 14.4. ja 12.5. yhteisen biisinuotion ääreen

laulu voi
laulu voi parantaa
laulu voi rakastaa
laulu voi rakentaa rauhaa ihmisten välillä
laulu voi vahvistaa rauhaa ihmisen sisällä
laulu voi rakentaa rauhaa kansojen välillä
laulu on silta ihmisten välillä

PÄHKINÄNKUORESSA :
* Torstai on Laululahjoja täynnä -iltamat kevään aikana:
31.3. klo 18, 14.4. klo 18, 12.5.2022. klo 18.
* Paikka: Råttis / Kamu Restaurant, Skräbbölentie 2, Parainen
* Turun keskustasta 30 min, Kaarinasta 15 min, Hki n. 2 h, Tampere n. 2,5 h
* liput 20 €
* ennakko liput: https://holvi.com/shop/1kauppa/
* lippuvaraukset soita 040 7717715
* myydään ovella, jos on tilaa, kannattaa ostaa ennakkoon

Haastattelut ja yhteys:
040 841 6503 tuottaja Mari Rokka, marik.rokka@gmail.com
040 559 2216 Neiti Ö Nina Erjossaari, nina.erjossaari@gmail.com
040 8495 950 Valtteri Lipasti, valtteri.lipasti@kaje.fi

WWW.LAULUSAARI.FI

Kuuntele torstai-iltojen lauluntekijöiden biisejä täältä:

TORSTAI ON LAULULAHJOJA TÄYNNÄ – Soittolista On Spotify
https://open.spotify.com/playlist/6qgCYVgWZGVLw82yrtrgQM

LÄHTEVÄT LAIVAT – Valtteri Lipasti On Spotify
https://open.spotify.com/artist/5bGKYFfqSlunSdRTFAIYSp

MUKISEMATTA JUHLITAAN – Midis On Spotify
https://open.spotify.com/artist/3D8HLXsqXvFDyQHGoLFfgS

MITEN MAAILMA KUOLEE – Laulusaari On Spotify
https://open.spotify.com/artist/7rrBq3r1PQfHT8QQXmfDDA

Detaljer

Datum:
31.3.2022
Tid:
18:00 - 21:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://fb.me/e/1gMr1V3Dl