Björkö

Björkö

Björkö on saari Korppoon ulkosaaristossa. Sen eteläpuolella sijaitseva satama, Sen eteläpuolella sijaitseva satama, Byviken on eteläisen Saaristomeren suosituin luonnonsatama. Saaren keskellä on sisäjärvi, Insjön. Björkön luonto on monipuolinen ja kaunis. Saaren geologia on hyvin monimuotoinen, ja sitä voi tutkia Björkön monipuolisella luontopolulla.

Byviken on eteläisen Saaristomeren suosituin luonnonsatama. Saarelle liikennöi joinakin päivinä yhteysalus M/S Falkö (finferries.fi) Kirjaisista. Yhteysaluksen kanssa liikkuessa pitää valmistautua teltassa yöpymiseen saarella.
Kesällä saarella on hurmaava kahvio (bjorko.fi).
Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkistathan aina retkikohteen säännöt ennen retkeäsi.
Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Metsähallitus hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Kuvat
Kuva kallioltaloa. Yhdessä niistä on kesäkahvila.Picture looking down from the cliff. There are three old wooden houses in Notkelma. One of them has a summer cafe Kuva yhteysaluslaiturilta rannalle päin. Kalliolla on kyltti, jossa lukee saaren nimi.Picture from the connecting pier facing the beach. There is a sign on the rock that says the name of the island. Kuva on otettu ylempää kalliolta sisälahdelle. Rantaan on kiinnittynyt iso purjevene ja toinen on saapumassa rantaan. Vastaranta on kallioinen. Kalliolla on nuotiokehä, jonka äärellä mies selkä päin kameraa sytyttää nuotiota. Kalliolla on matalaa kasvillisuutta.There is a campfire ring on the rock, next to which a man with his back to the camera lights a campfire. Sisäjärvessä ui ihminen. Järveä kehystää kalliot. Kallioiden takaa näkyy merta.A person swims in the inner lake. The lake is surrounded by rocks. You can see the sea behind the rocks.
×
1/5
Kuva kallioltaloa. Yhdessä niistä on kesäkahvila.Picture looking down from the cliff. There are three old wooden houses in Notkelma. One of them has a summer cafe
2/5
Kuva yhteysaluslaiturilta rannalle päin. Kalliolla on kyltti, jossa lukee saaren nimi.Picture from the connecting pier facing the beach. There is a sign on the rock that says the name of the island.
3/5
Kuva on otettu ylempää kalliolta sisälahdelle. Rantaan on kiinnittynyt iso purjevene ja toinen on saapumassa rantaan. Vastaranta on kallioinen.
4/5
Kalliolla on nuotiokehä, jonka äärellä mies selkä päin kameraa sytyttää nuotiota. Kalliolla on matalaa kasvillisuutta.There is a campfire ring on the rock, next to which a man with his back to the camera lights a campfire.
5/5
Sisäjärvessä ui ihminen. Järveä kehystää kalliot. Kallioiden takaa näkyy merta.A person swims in the inner lake. The lake is surrounded by rocks. You can see the sea behind the rocks.