Siirry suoraan sisältöön

Pyhän Olavin Merireitti

Vaella saarelta saarelle maailman kauneimmassa saaristossa
Pyhän Olavin Merireitti on auki vuoden ympäri

Majoituspaikkoja, ravintoloita ja aktiviteetteja Pyhän Olavin merireitin varrella

Matkasi alkaa Turun tuomiokirkon edessä olevasta Pyhän Olavin -muistomerkistä ja kulkee saariston ja Ahvenanmaan kautta aina Norjan Trondheimiin asti. Pyhän Olavin merireitin varrella on useita majoitusvaihtoehtoja perinteisistä suomalaisista mökeistä hotelleihin ja majataloihin. Palveluita kuten pyörä- ja kajakkivuokraamoja, matkailuneuvontoja ja lähikauppoja on myös saatavilla matkasi mukavuuden takaamiseksi. Ruokailun suhteen reitillä on tarjolla monenlaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteistä suomalaista ruokaa ja paikallisia herkkuja.

Ympäröitynä saariston rikkaasta ja monipuolisesta luonnosta voit tehdä historiallisen matkan, jolla vaeltajat ja paikalliset kohtaavat. Matkasi kattaa lähes 1 200 kilometriä. Voit kävellä reitin muutaman tunnin, usean päivän tai muutaman viikon ajan.

Valitse pituus, joka sopii sinulle

Turusta Ahvenanmaalle ja Eckeröölle kulkeva reitti kestää jopa 10 päivää, 7 Mariehaminaan ja 4 Korppooseen. Kesällä voit kävellä 2-4 rentouttavaa päivää Turusta Nauvoon ja ottaa turistialuksen takaisin Turun keskustaan. Suunnittele oma matkasi ja varaa majoitus tai muita palveluita digitaalisten karttojen kautta tai varaa valmis opastettu paketti. Lyhyempiä pyhiinvaellusreittejä on myös perheille Paraisilla ja Korppoossa, joissa on saatavilla ilmaisia pyhiinvaelluspassit, joissa on hauskoja aktiviteetteja lapsille.

Pyhän Olavin merireitti on osa virallisia Pyhän Olavin reittejä, Euroopan neuvoston kulttuurireittien verkostoa.