Siirry suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset saaristosta

Tervetuloa saaristomme usein kysyttyjen kysymysten osioon! Tässä UKK:ssa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin Saariston Rengastiehen liittyen, mukaan lukien tiedot lautoista, varauksista, aikatauluista ja muusta. Annamme myös tietoa majoituspaikoista, ruokapaikoista ja muista käytännön tiedoista, jotka auttavat sinua suunnittelemaan matkasi Suomen saaristoon. Tavoitteemme on tehdä kokemuksestasi mahdollisimman sujuva ja miellyttävä.

Lautat ja yhteysalukset

Saariston asutut saaret ovat yhdistetty lautoilla ja yhteysaluksilla. Ne ovat kaikkien käytettävissä, ja useat niistä ovat maksuttomia. Paraisilla pääasiassa FinFerries vastaa liikenteestä, kun taas Ahvenanmaan puolella (Korppoosta lähtevät reitit) liikennöi Ålandstrafiken. Saaristolautat.fi -sivustolta löydät lauttojen ja yhteysalusten reitit.

Linja-autojen aikataulut

Bussien aikataulut löydät Seutu+ nettisivulta ja sovelluksesta, joista voit myös ostaa liput. Matkustaessasi suosittelemme lämpimästi Seutu+ -sovelluksen lataamista, jonka avulla voit helposti ostaa lippuja missä tahansa oletkin.

Taksiliikenne

Pääsaarilla, Paraisilla, Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa ja Iniössä, on taksipalveluita saatavilla. Saaristossa on myös useita palveluntarjoajia, jotka ajavat taksiveneitä.

Kutsutaksien aikataulut löytyvät täältä.

UKK