Siirry suoraan sisältöön

Syksy saaristossa

Monet tulevat Suomen saaristoon etsimään rauhaa ja hiljaisuutta kesäkuukausina, mutta todellinen rauha asettuu saarille syksyllä ja jatkuu talven ja kevään läpi.

Upota itsesi Suomen saariston rauhaan

Rauha ja hiljaisuus voidaan löytää saunan ja virkistävän uinnin jälkeen, tuulen kahinasta puunlatvoissa, kalan välähdyksestä kirkkaassa vedessä tai pöllön huhuilusta kaukaisuudessa. Nämä äänet huomaat vain pysähtymällä ja terävöittämällä aistejasi. Saariston hiljaisuus on kaikkein havaittavissa hämärässä ja pimeässä. Rannikolla ja saaristossa ei ole suuria valosaasteen lähteitä. Syksyllä ja talvella saaristossa vallitseva pimeys luo upeat olosuhteet niille, jotka haluavat ihailla tähtitaivaan ihmeitä.

Kalastus syksyn dramaattisissa maisemissa on kokemus jota et tule unohtamaan.

Kuva: Jasmin Yuchun

Koe saariston rannikkokylien aito arkielämä

Vieraile ulkosaaristossa ja ota aikaa tutustua saaristokylän arkeen. Saaristokylissä elämä soljuu eteenpäin ympäri vuoden lasten käydessä koulua ja aikuisten käydessä töissä tai harrastuksissa. Syksyllä saaristolaiset saattavat pysähtyä vaihtamaan muutaman sanan kanssasi kyläkaupassa. Kun vierailet saaristossa hiljaisemmalla kaudella, sinusta tulee osa saaristolaisen arkipäivää. Yhteysaluksilla on helppoa aloittaa keskustelua paikallisten kanssa ja yleensä paikallisetkin ovat uteliaita tietämään enemmän sinusta.

Astu unohtumattomalle matkalle ja lähde kiertämään Suomen saaristoa viileämpinä vuodenaikoina.

Kuva: Jasmin Yuchun

Saarihyppely Saaristomerellä

Saarihyppely kylmänä vuodenaikana luo taatusti elinikäisiä seikkailumuistoja. Elokuun jälkeen ilma muuttuu rapeammaksi ja merivesi kylmenee ja on siten kirkkaampaa. Syksy, talvi ja kevät Suomen saaristossa tarjoavat saariseikkailijalle jatkuvasti muuttuvia, dramaattisia sää- ja valoilmiöitä. Lempeän kesätuulen sijaan voit hyvällä tuurilla kokea unohtumattomia syys-, talvi- ja kevätmyrskyjä saarelaisten kanssa. Luonnon spektaakkelit ovat jatkuvia ihmetyksen lähteitä. Hylkeet, kotkat ja linnut eivät ole harvinaisia ​​vuoden hiljaisina kuukausina. Lintujen syysmuutto ja kevään saapuminen sekä pesimätoiminta ovat vuosittain toistuvia ilmiöitä, jotka kiehtovat vierailijoita.

Suomen saaristo tarjoaa syksyllä monenlaista aktiviteettiä, kuten melontaa, kalastusta ja patikointia raikkaassa, viileässä ilmassa upeiden ruskavärien ympäröimänä.

Kuva: Linda Baarman