Siirry suoraan sisältöön

Kesä saaristossa

Kun saaristo on täynnä elämää.
Saariston Rengastiet ovat avoinna kokonaisuudessaan 10.5 – 8.9.2024

Pakene saaristoon: koe kesä lehmien, veneiden ja saunojen parissa!

Koulut ovat loppuneet, valmistujaisjuhlat ovat juhlittu ja kesäkuu on saapunut. Se on aikaa, jolloin saariston lehmät ja lampaat viedään kesälaitumille saarille ja luodoille maisemanhoitoa varten kesäkaudeksi. Veneilijät ovat laskeneet veneensä vesille ja nauttivat nyt aalloista ja vapaa-ajastaan veneidensä ohjaamoissa ja keittiöissä. 

Pitkät kirkkaat illat ja yöt, saunomista ja herkullista paikallisesti tuotettua ruokaa. Kesä on laulavaisten iltojen, häiden ja perhejuhlien aika. Monille meistä kesä saaristossa on vuoden kohokohta. Silloin lataamme akkumme pimeämpiä vuodenaikoja varten ja nautimme sosiaalisista kohtaamisista ja läheisyydestä saariston luontoon. Rakastetut uudet perunat ilmestyvät markkinatoreille ja kauppojen hyllyille jo kesäkuun alussa. Vierasvenesatamat sytyttävät savustimensa, ja kesävieraat saapuvat mökeilleen valmistautumaan juhannukseen ja lomaan.    

Lampaat ovat tärkeä osa saariston maisemanhoitoa. Ne viedään kesälaitumille saaristossa oleville saarille ja kareille, jossa ne auttavat estämään kasvillisuuden liikakasvua ja ylläpitävät alueen monimuotoisuutta.

Saariston Rengastiet ovat avoinna 10.5 – 8.9.2024

Saariston Rengastiet tarjoavat henkeäsalpaavia näkymiä, maalauksellisia maisemia ja rikkaita kulttuurikohteita. Nämä polut ovat täydellisiä vaellusharrastajille ja pyöräilijöille, jotka haluavat tutkia ainutlaatuista saaristo-ympäristöä, joka on rikas monimuotoisesta kasvillisuudesta ja eläimistöstä.

Kesäkausi käynnistyy Korpon markkinatapahtumalla "Sommarstart" ja Nauvon Perunajuhlilla "De Vita Päron". Tämän jälkeen musiikkifestivaalit ja kesätapahtumat jatkuvat ympäri saaristoa, tarjoten jazzia, klassista ja kaikkea siltä väliltä. Kaikki perinteiden mukaisesti, kunnes elokuussa Muinaistulien yö päättää kesäkauden ja johdattaa meidät sadonkorjuun aikoihin ja syksyyn.