Stora Hästö

Stora Hästö

Metsähallituksen ensimmäinen vedenalainen luontopolku sijaitsee Saaristomeren kansallispuistossa, Stora Hästön saaren rantavedessä. Stora Hästö sijaitsee noin 5 km Saaristokeskus Korpoströmistä lounaaseen. Vedenalainen luontopolku on tarkoitettu veneilijöille, luontokoulujen oppilaille, saariston luontomatkailuyrittäjille, sukeltajille ja kaikille muille vedenalaisesta luonnosta kiinnostuneille.
Polku on suunniteltu seurattavaksi laitesukeltamalla, mutta kirkkaan veden aikaan pohjaan näkyy paikoin pinnalta uiden tai snorklaten. Opastaulut on kiinnitetty betonilaattoihin ja ne sijaitsevat pohjalla 2-12 metrin syvyydessä reitistä riippuen. Reitin pituus on noin 300 m. Tauluja yhdistää köysi, joten reittejä on helppo seurata. Opasteksteissä kerrotaan alueen vedenalaisesta luonnosta.
Stora Hästössä on myös perinteinen luontopolku, tulentekopaikka, telttailupaikka sekä luonnonsatama opastustauluineen. Huomioi, ettei veneen ankkurointi vedenalaisen luontopolun lähistölle ole sallittua!

Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkistathan aina retkikohteen säännöt ennen retkeäsi.
Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Metsähallitus hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Kuvat
Osa kuivan maan luontopolun taulusta on kuvan etuosassa. Sen takana on loivasti kaartuvaa  kalliota ja harvakseltaan lyhyitä mäntyjä.Part of the dry land nature trail board is in the front of the pictureKallio kaartuu jyrkästi alas oikealle, kohti merta. Kuvan vasemmassa laidassa kävelee kaksi ihmistä. Rannassa on vene. The cliff curves sharply down to the right, towards the sea.  There is a boat on the beachOn kevät. Vänkyrissä lehtipuissa on vielä pieni lehti. Puiden alla on kieloja.  It is spring. The stunted deciduous trees still have a small leaf. There are lilies of the valley under the trees.Veden alla sukeltaja on pohjalla sijaitsevan opastaulun äärellä. Opastaulusta nousee köyden päässä olevan poiju.
×
1/4
Osa kuivan maan luontopolun taulusta on kuvan etuosassa. Sen takana on loivasti kaartuvaa  kalliota ja harvakseltaan lyhyitä mäntyjä.Part of the dry land nature trail board is in the front of the picture
2/4
Kallio kaartuu jyrkästi alas oikealle, kohti merta. Kuvan vasemmassa laidassa kävelee kaksi ihmistä. Rannassa on vene. The cliff curves sharply down to the right, towards the sea.  There is a boat on the beach
3/4
On kevät. Vänkyrissä lehtipuissa on vielä pieni lehti. Puiden alla on kieloja.  It is spring. The stunted deciduous trees still have a small leaf. There are lilies of the valley under the trees.
4/4
Veden alla sukeltaja on pohjalla sijaitsevan opastaulun äärellä. Opastaulusta nousee köyden päässä olevan poiju.