Siirry suoraan sisältöön

Talvi saaristossa

Talvi saaristossa on monipuolinen: lumista, harmaata ja hiljaista. Rauhallista, kodikasta ja lämmintä.

Rentoudu ja löydä yhteys luontoon

Koe luonnon monimuotoisuus ja nauti takkatulen rätinästä, hyvästä ruuasta ja ainutlaatuisesta majoituksesta. Täällä et häiriinny katulampuista, mutta näet koko tähtitaivaan tuhansine tähtineen. Voit myös tehdä etätöitä, nauttia uusista näkymistä, patikoida luonnossa ja rentoutua saunan lämmössä. Tule viikonlopuksi ja irrottaudu arjen rutiineista, palaa sitten takaisin ladattuna uudella energialla.

Vaikka saaristo ei takaa lumista talvimaisemaa, sen ainutlaatuinen ilmasto tuo oman viehätyksensä. Muuttuvat jääolosuhteet ulkosaaristossa lisäävät jännitystä ja seikkailua talviseen tutkimusmatkaasi. Tule löytämään saariston talvinen ihmemaa omalla erityisellä tavallaan!

Talven moninaisuus saaristossa

Saariston talvi näyttää monia puoliaan, jotka voivat joskus muuttua hyvinkin nopeasti. Toisina päivinä meillä on lunta, jäätä ja kylmää. Toisina päivinä voi olla harmaata, märkää ja loskaista. Niinä päivinä haluamme kietoutua sohvannurkkaan takkatulen ääreen höyryävän kuuman kaakaomukin ja hyvän kirjan kanssa ja nauttia hiljaisuudesta, jonka rikkoo vain takan rätinä. Me unohdamme mielellämme tietokoneet ja puhelimet, kun luonto kutsuu meitä pukeutumaan lämpimästi ja lähtemään ulos talvisessa auringonpaisteessa kävelylle, hiihtämään tai vaikka luistelemaan. Aurinko lämmittää jo nenänkärkeä ja pienten lintujen iloista viserrystä voi kuulua pensaikoista ja puunoksilta.

Monet luontopolut ovat käytössä myös talvella, joten niitä on helppo seurata, vaikka niitä ei ole virallisesti hoidettu talvikäyttöä varten. On hämmästyttävää, kuinka monta erilaista eläinten jälkeä voimme nähdä kimaltelevassa lumessa – silloin huomaamme, kuinka paljon elämää talvellakin on!