Hoppa till innehåll

Vinter i den finska skärgården

Vintern i skärgården är mångsidig: snöig, grå och tyst. Lugn, mysig och varm.

Koppla av och återkoppla: omfamna naturens skönhet, stjärnklara nätter och mysiga bekvämligheter – din perfekta helgutflykt!

Upplev naturens mångfald och njut sedan av den sprakande värmen från brasan, god mat och unika boenden. Här störs du inte av gatubelysning och du kan se tusentals stjärnor på himlen. Du kan även arbeta på distans, njuta av nya vyer, vandra i naturen och koppla av i bastuns värme. Kom hit för en helg och koppla bort från alla vardagsrutiner, för att sedan återvända med laddad energi.

Även om skidspår och snödrivor inte kan garanteras i den finska skärgården under vintern, så bjuder dess unika klimat på sin egen charm. Den ständigt föränderliga isen i yttre skärgården ger spänning och äventyr till dina vinterutflykter. Kom och upptäck skärgårdens vinterland på sitt alldeles speciella sätt!

Vinterns mångfald

Vintern i den finska skärgården visar sina många sidor, vilka ibland kan ändras snabbt. Vissa dagar har vi snö, is och kyla. På andra dagar kan det vara grått, blött och slaskigt. Dessa dagar vill vi kura upp oss i soffan och mysa framför brasan med varm choklad och en bra bok, och njuta av tystnaden som bara bryts av sprakande eld ur brasan. Vi glömmer gärna bort datorer och telefoner när naturen bjuder in oss att klä på oss varma utomhuskläder och ge oss ut i vintersolen för en promenad, skidåkning eller till och med skridskoåkning. Solen värmer redan upp nästippen och småfåglarnas glada kvitter kan höras från buskar och trädgrenar.

Många naturstigar är i vanlig användning även på vintern, så det är lätt att följa dem även om de inte har officiell vinterunderhåll. Det är fantastiskt att se hur många olika djurspår vi kan se i den gnistrande snön – då inser vi hur mycket liv det finns även på vintern!