Hoppa till innehåll

Skärgårdens ringväg


Skärgårdens ringväg kan upplevas i sin helhet 10.5 – 8.9.2024
Foto: Juho Kuva

250 km av naturupplevelser, läcker mat, skärgårdsstämning, roliga aktiviteter och sommarminnen för livet

I över 25 år har Skärgårdens ringväg varit en populär destination bland såväl cyklister som bilister tack vare den lättillgängliga skärgårdsupplevelsen den erbjuder. Öarna längs rutten erbjuder stämningsfulla boenden, goda skärgårdssmaker, fantastiska familjevänliga aktiviteter, historiska sevärdheter och fina naturstigar. Att resa ringvägen runt är gratis, med undantag för den avgiftsbelagda färjan mellan Houtskär och Iniö.

Rutten är en upplevelse för alla slags resenärer och går att färdas med valfritt färdmedel – vare sig det är med cykel, till fots, med buss, motorcykel eller bil!

Skärgårdens ringväg är öppen från 10.5 – 8.9.2024.

Skärgårdens Ringväg är öppen från medlet av maj och in i september, med en rekommenderad restid på 2-5 dagar. Men oroa dig inte om du inte kan åka under sommarsäsongen – skärgården i sig är tillgänglig varje dag året runt. Så packa dina väskor och ta med hela familjen för att uppleva den vackra omgivningen i den finska skärgården!

Boende, restauranger och aktiviteter längs Skärgårdens ringväg

Det finns gott om boendealternativ längs Skärgårdens Ringväg, med fantastiska restauranger, gårdsbutiker och kiosker som erbjuder läckra godsaker längs vägen. Öarna Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö erbjuder fantastiska familjevänliga aktiviteter, historiska sevärdheter och fina naturstigar.

Ruttbeskrivning per etapp

Känns 250 km långt? Då är den Lilla ringvägen på 120 km ett strålande alternativ!

Foto: Juho Kuva

Känner du att du vill se ännu mera av skärgården och havet?

Då rekommenderar vi starkt en avstickare till den yttre skärgården! För ett ännu mer oförglömligt äventyr rekommenderar vi att vika av från ringvägen för en dagsutflykt till någon av de närliggande öarna eller kanske rentav spendera några dagar i den yttre skärgården?
Förbindelsebåten m/s Utö trafikerar till de bebodda öarna i Skärgårdshavets Nationalpark och alla öar längs rutten har sin egen unika personlighet; kulturhistoriskt värdefulla Nötö, Aspö är känd för sina spelmanstraditioner, Jurmo har en säregen natur med sina långsmala stränder och Utö har en intressant lots- och fyrvaktarhistoria.

Nötö

Aspö

Jurmo

Utö

Behöver du hjälp med planeringen av din resa eller har du någon fråga under din tid längs ringvägen?

Tveka då inte att ta kontakt med vår turistinformation!

+358 40 0117 123
visit@pargas.fi