Hoppa till innehåll

Skärgårdens Ringväg

Letar du efter en minnesvärd och familjevänlig semesterdestination? Då är den finska skärgården och Skärgårdens ringväg perfekt för dig!
Skärgårdens ringväg kan upplevas i sin helhet 10.5 – 8.9 2024
Foto: Juho Kuva

Boende, restauranger och aktiviteter längs Skärgårdens Ringväg

Det finns gott om boendealternativ längs Skärgårdens Ringväg, med fantastiska restauranger, gårdsbutiker och kiosker som erbjuder läckra godsaker längs vägen. Öarna Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö erbjuder fantastiska familjevänliga aktiviteter, historiska sevärdheter och fina naturstigar.

Denna fantastiska 250 km långa ringväg genom Åbolands skärgård är ett måste för resenärer av alla slag. Med vägar som är tillgängliga med buss, cykel, till fots eller bil finns det något för alla.

Foto: Juho Kuva

En populär destination bland cykel- och motorcykelentusiaster

I över 25 år har Skärgårdens Ringväg varit en populär destination bland cyklister, motorcyklister och bilister och erbjuder en unik ö-hopparupplevelse. Med åtta färjor och ett flertal broar är ringvägen gratis (med undantag för en avgiftsbelagd färja mellan Houtskär och Iniö).

För ett ännu mer oförglömligt äventyr rekommenderar vi starkt att ta en avstickare från huvudvägen för att utforska den yttre skärgården. Öarna Jurmo och Utö är särskilt unika och värda ett besök.

Skärgårdens Ringväg är öppen från 10.5 - 8.9 2024.

Skärgårdens Ringväg är öppen från medlet av maj och in i september, med en rekommenderad restid på 2-5 dagar. Men oroa dig inte om du inte kan åka under sommarsäsongen - skärgården är tillgänglig varje dag året runt. Så packa dina väskor och ta med hela familjen för att uppleva den vackra omgivningen i den finska skärgården!