Hoppa till innehåll

Korpo

Släpp lös din kreativitet och dyk ner i Korpos blomstrande konst- och kulturliv, där inspiration väntar runt varje hörn av dess vackra skärgårdslandskap.

Korpo är en plats med oändliga möjligheter och inspiration.

Med över 2000 öar och skär är Korpos naturliga skönhet verkligen häpnadsväckande. Från frodiga landskap till råa skärgårdsområden finns det något för alla att upptäcka. Den största ön, Kyrklandet, och den näst största, Norrskata, är bara början på din resa. Ta en promenad längs naturstigar, besök den historiska gråa stenkyrkan eller fördjupa dig i Korpos rika kulturarv på skärgårdsmuseet eller Archipelago Centre Korpoström. Men det som verkligen skiljer Korpo åt är dess blomstrande konst- och kulturscen. Med evenemang som Korpo Sea Jazz, med världsberömda jazzmusiker, och konstnärsresidens är Korpo en sann fristad för kreativitet. Kom och upptäck magin i Korpo, där inspiration och äventyr väntar.

Varje år får det finska presidentparet en julgädda från Korpo, en tradition som går tillbaka till 1700-talet då invånarna i Korpo började en tradition att ta med en gädda till den svenska kungen. Havet har varit och är fortfarande ett viktigt arbetsområde både vad gäller fiske och sjöfart, men också med existensen av lots- och fyrvaktartjänster.

Aktiviteter i Korpo

Övernatta i Korpo

Restauranger i Korpo