Hoppa till innehåll

Nagu

Nagu är skärgårdens livligaste ort med en aktiv hamn, färggranna evenemang och en mångfald restauranger, men det är också en ö full av naturupplevelser, strandliv och ro för själen.

Foto: Tero Tuomisto

För besökaren innebär Nagu ett rikt restaurangliv, en livlig hamn, roliga evenemang samt naturupplevelser på stränder, i skogen och intill havet.

Nagu är en livlig skärgårdsort bestående av 3 000 öar och cirka 1 500 året-om invånare. Under sommaren mångfaldigas antalet människor när sommargästerna kommer till sina stugor och turister besöker området. Nagu har länge fungerat som länken mellan ytterskärgården och fastlandet, då de flesta förbindelsebåtarna avgår därifrån.
Nagu är tillräckligt långt borta för att präglas av skärgårdsidyll men tillräckligt nära för att enkelt nås från fastlandet. För att komma till Nagu måste du åka en landsvägsfärja över från Pargas, det enda du behöver göra är att följa Skärgårdsvägen från Pargas centrum tills du kommer till färjfästet – sen är det bara att vänta i kön och köra ombord. Färjan tar tio minuter och kräver ingen biljett, den är gratis.

Nagu är en charmig by med hisnande vyer över skärgården och en varm gemenskap i det lilla samhället. Med sitt rika kulturarv och med stranden alltid nära är Nagu en pärla som väntar på att upptäckas och en naturskön, trygg ort att bo och vistas på med alla bekvämligheter nära.

Foto: Nagu Hembygdsförening / Tero Tuomisto

Nagu evenemangskalender

Ta del av hamnlivet

Gästhamnen i Nagu kallas ibland lekfullt för Finlands St. Tropez och är en populär destination för såväl båtfolk och turister som de lokala. Hamnen är en fin och bekväm plats att lägga till med båten för att se resten av ön.
Längs med kajen hittar du charmiga, röda butiksbodar var du kan handla allt från kläder till antika inredningsföremål. I hamnen och Nagu by, som ligger ett stenkast från bryggorna, hittar du flera restauranger var du kan njuta av läcker mat och lyssna på livemusik under sommaren.
För kvällens underhållning står den legendariska restaurangbåten ”Najaden” som ligger i den östra ändan av hamnen, här kan du få höra på intressanta skärgårdshistorier eller dansa till din favoritmusik.

Finsmaka lokal gin

När du besöker de lokala restaurangerna och känner för att prova en läskande dryck, se då till att prova på en ”Nagu Gin & Tonic”. Nagu Distillery’s Small Batch Dry Gin är lokalt producerat i de gamla Flipper Boats fabrikshallarna och bär en tydlig smak av skärgården med sina handplockade granskott. Denna GT serveras traditionellt med en skiva appelsin istället för citron!

Njut av en dag på stranden

Precis intill gästhamnen ligger udden Framnäs som har en sandstrand på vardera sida om sig – oavsett om du vill ta del av det livliga hamnlivet medan du njuter av solen, eller om du hellre vill ta ett dopp i det klara vattnet i lugn och ro, så erbjuder Framnäsudden en strandupplevelse för dig.

Aktiviteter i Nagu

Övernatta i Nagu

Ät gott i Nagu