Hoppa till innehåll

Lilla Ringvägen

Utforska den fantastiska finska skärgården med den Lilla Ringvägen, en perfekt resedestination för en dag eller två.
Lilla Ringvägen är öppen från 10.5. – 8.9.2024

Lilla Ringvägen fyllde 20 år 2023!

Välkommen till Lilla Ringvägen; en oförglömlig resa genom den fantastiska finska skärgården.

Logi, restauranger och aktiviteter längs Lilla Ringvägen

Längs den Lilla Ringvägen hittar besökare olika alternativ för boende, från traditionella finska stugor till hotell och gästhus. Tjänster såsom cykel- och kajakuthyrning, turistinformation och närbutiker finns också tillgängliga för att göra resan mer bekväm. När det gäller mat erbjuder vägen ett utbud av restauranger som serverar traditionell finsk mat och lokala läckerheter.

Den Lilla Ringvägen är en kortare version av den populära Skärgårdens Ringväg och tar dig på en naturskön rutt genom fem städer: Åbo, Reso, Nådendal, Pargas och St. Karins.

Foto: Visit Seili / Gustav Ramberg

Den förtrollande Lilla Ringvägen - Perfekt för en tvådagars cykeltur

Med en längd på 120 km, varav 100 km är körsträcka, och tre färjekorsningar kan den lilla skärgårdsvägen avklaras på en dag med bil eller på ett par dagar med cykel. Rekommenderad tid för denna rutt är 1-2 (eller flera) dagar, vilket ger möjlighet att ta in de fantastiska vyerna i en lugn takt.

Största delen av Lilla Ringvägen passerar genom vackra öar, och endast en tredjedel av sträckan går genom städer. Under färden kommer du att möta 15 åretrunt bebodda öar och flera obebodda, vilket ger en unik inblick i det finska ölivet.

Den lilla ringvägen är öppen från 10.5 - 8.9.2024.

Det Lilla Ringvägen är öppen från den 10 maj till den 8 september 2024, och rekommenderad restid är 2 eller flera dagar. Missa inte chansen att uppleva Åbolands skärgård i Finland med hjälp av det lilla skärgårdssvägen. Börja planera din resa idag!