header-visit-pargas@2x
header-visit-pargas-mobile@2x

En bit av paradiset

Skärgårdsstaden Pargas består av orterna Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö. Hela skärgårdshavet i sydvästra Finland består av ca 25 000 öar, holmar och skär, och av dessa ligger drygt 10 000 inom skärgårdsstaden Pargas gränser. Till Pargas kan en resa året om och uppleva allt vad skärgårdslivet och -livsstilen har att erbjuda.

  • Hitta de finaste utsikterna och vyerna

  • Äventyra runt öarna med cykel, båt, bil eller kayak

  • Hitta de finaste naturstigarna att vandra

  • Besök de mysiga lokala restaurangerna och caféerna och smaka på den lokala maten

  • Upplev en bit av skärgårdskultur i våra museum

På denna sida hittar du information om boende, mat och aktiviteter inom de olika orterna i vår skärgårdsstad Pargas.

Aktuella evenemang

Skäri Open

25.5.2019

Skäri Open är det inofficiella startskottet för sommarsäsongen i Pargas. Evenemangets programpunkter är ännu under arbete men kommer, som tidigare år, att bestå av bl.a. ett närmatskvarter, försäljningsstånd och presentationer av lokala företagare. Det bjuds på smakbitar av lokala råvaror samt försäljning av lokala delikatesser och matportioner. Ett utmärkt tillfälle att träffa skärgårdens företag, entreprenörer och hantverkare. Utöver det kommer det finnas trevliga aktiviteter för både barn och vuxna. Ett evenemang för hela familjen, välkomna!

Läs mer

St Olav Waterways invigningsvandring

25.5.2019 / 10:00

St Olav Waterway invigningsvandring startar från Åbo Domkyrka kl 10.00. På invigningsvandringen förs ett budskap från biskopen i Åbo till kollegan i Trondheim. Vandringen är öppen för alla intresserade att hänga med så kort eller länge var och en har lust och möjlighet till. Det ordnas program på orter längs leden enligt tidtabell, bl.a. i Pargas, Nagu och Korpo.  

Läs mer

Pargasdagarna

7.6.2019 - 8.6.2019

Mer information senare.

Läs mer