Siirry suoraan sisältöön

Kevät saaristossa

Aurinko lämmittää saaristoa ja jäätä voi vielä löytyä pienemmistä poukamista ja salmista, mikä saa vieraat tuntemaan olonsa rauhalliseksi. Paikallisille kevät on kuitenkin yleensä kiireistä aikaa.

Kausiherkkujemme takana on kova työ

Kesämökit täytyy kunnostaa ja lämmittää tulevaa sesonkia varten. Vierassatamat, ravintolat ja majoituspaikat kilpailevat kesätyöntekijöistä. Muuttolinnut laskeutuvat uupuneina ulkosaariston saarille pitkän matkan jälkeen, ja lintuharrastajat kerääntyvät kaukoputkiensa ja kameroidensa kanssa. Saariston viljelijät istuttavat perunaa ja valvovat niitä päivin ja öin, jotta ne eivät paleltuisi. Kaikki tämä tehdään, jotta voimme nauttia keskikesän juhlassa näistä herkuista yhdessä saaristolaisleivän, silakan ja muiden hyvien ruokien kanssa.

Kevät on täydellinen aika ulkoiluun saaristossa. Melonta, pyöräily ja patikointi on upeaa keväällä. Monet sesonkikohteet, vierassatamat ja palvelupaikat toivottavat lämpimästi sesonkivieraat tervetulleiksi.

Foto: Katri Lehtola

Koe upea kevään herääminen saaristossa

Huhtikuussa ja toukokuussa on usein lämpimiä ja aurinkoisia päiviä sekä kauniita näkymiä silloilta, lautoilta ja näköalatorneista. Leskenlehdet, valkovuokot ja muut kukat tervehtivät vieraita retkeilyreittien varsilla. Puut alkavat kukkia ja meri on vasta heränny jään sulamisen jälkeen. Hirvet ja niiden vasat laiduntavat ensimmäisillä vihreillä versoilla, jotka ovat itäneet suuremmilla saarilla olevilla pelloilla ja niityillä. Merilinnut kosivat kumppaneitaan ja jos liikut kajakilla tai jalkaisin, sinulla on hyvä mahdollisuus kokea saariston luonnonnäytelmä läheltä. On kuin koko saaristo hengittäisi syvään ennen kuin kesä saapuu.

Kevään aikana, kun ilma on täynnä kukkivien kukkien tuoksua ja merilintujen kutsuhuutoja, on helppo tuntea olevansa osa saariston syvää hengitystä ennen vilkasta kesäsesonkia.

Foto: Katri Lehtola