Jungfruskär

Jungfruskär

Keskellä Kihtiä sijaitsevaa Jungfruskärin saariryhmää kehutaan yhdeksi Saaristomeren kansallispuiston kirkkaimmiksi helmiksi. Jungfruskär on erinomainen etappisatama esimerkiksi Kihdin ylittäjille. Mereltä Jungfruskär näyttää karulta, mutta sillä on hyvin runsas lajisto ja rehevä kasvillisuus. Saariryhmän luontoon ja elämään saarilla ennen vanhaan voi tutustua luontopolulla (3 km).
Jungfruskäriin pääsee vain veneellä. Veneilijöille on satamassa tulenteko- ja telttailupaikka, pöytiä ja penkkejä sekä käymälä. Luontopolun varrella on näköalatorni.

Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkistathan aina retkikohteen säännöt ennen retkeäsi.
Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Metsähallitus hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Kuvat
Niityltä kerätään heinää pressulla isompiin kasoihin. Niityllä on muutamia laikkuja, joihin on jätetty kukkia. Niityllä olevien puiden oksia on typistetty. Lehmiä makaa rantahietikolla. Eläinten takana on kalliota ja meri.  Kor ligger på strandsanden. Bakom djuren finns stenar och havet. Cows lie on the beach sand. Behind the animals are rocks and the sea.Kuva on otettu läheltä maan pintaa. Kuvassa nainen haravoi talven jäljiltä maahan jääneitä risuja ja lehtiä. Puissa ei ole vielä lehtiä. Aurinko paistaa ja taivas on kirkas.Niityllä on paljon kukkivia kasveja. Mies kuvan oikeassa reunassa on maassa polvillaan ja kuvaa kasveja.Näköalatornilla on ihmisiä. Tornin takana avautuu meri.  Det finns människor på utsiktstornet. Havet öppnar sig bakom tornet. There are people on the observation tower. The sea opens behind the tower.Sataman laituriin on kiinnittynyt kuusi venettä.  Sex båtar ligger förtöjda vid hamnpiren. Six boats are moored at the harbor pier.
×
1/6
Niityltä kerätään heinää pressulla isompiin kasoihin. Niityllä on muutamia laikkuja, joihin on jätetty kukkia. Niityllä olevien puiden oksia on typistetty.
2/6
Lehmiä makaa rantahietikolla. Eläinten takana on kalliota ja meri.  Kor ligger på strandsanden. Bakom djuren finns stenar och havet. Cows lie on the beach sand. Behind the animals are rocks and the sea.
3/6
Kuva on otettu läheltä maan pintaa. Kuvassa nainen haravoi talven jäljiltä maahan jääneitä risuja ja lehtiä. Puissa ei ole vielä lehtiä. Aurinko paistaa ja taivas on kirkas.
4/6
Niityllä on paljon kukkivia kasveja. Mies kuvan oikeassa reunassa on maassa polvillaan ja kuvaa kasveja.
5/6
Näköalatornilla on ihmisiä. Tornin takana avautuu meri.  Det finns människor på utsiktstornet. Havet öppnar sig bakom tornet. There are people on the observation tower. The sea opens behind the tower.
6/6
Sataman laituriin on kiinnittynyt kuusi venettä.  Sex båtar ligger förtöjda vid hamnpiren. Six boats are moored at the harbor pier.