Aurajoen pyhiinvaellukset

Aurajoen pyhiinvaellukset

Tiesitkö, että pyhiinvaellus on perinteenä ikiaikainen tapa tutustua ympäröivään maailmaan? Matkalla kohtaat kulttuurisesti kiinnostavia kohteita, tutustut vaihtelevaan luontoon ja askeleet auttavat hiljentymään myös sisimpäsi äärelle.

Aurajoen pyhiinvaellusreitit, Helenan ja Pietarin polut, johdattavat pysähtymään kulttuurihistoriallisten aarteiden äärelle. Reiteiltä löytyy mm. keskiaikaisia kivikirkkoja, entinen piispanistuin ja rautakautisia muinaishautoja. Mieti: Näitä samoja reittejä keskiajan pyhiinvaeltajat kulkivat matkallaan kirkosta toiseen – aika kutkuttava ajatus.

Toisin kuin keskiajalla, nykyään on onneksi enemmän varaa valita, miten haluaa vaeltaa: Kävellen tai pyörällä, yhdessä tai itsekseen, päiväretkenä tai vähän kerrallaan.

Samalla kannattaa tutustua Turun tuomiokirkossa sijaitsevaan Pyhiinvaelluskeskukseen, josta löytyy paljon infoa eri pyhiinvaellusreiteistä Suomessa.

Kuvat
Kuvassa vaeltajia kulkee Aurajoen rannalla. Mies kulkee rypsipellolla lapsi olalla.Kaksi ihmistä seisoo Liedon vanhalinnan kukkulalla
×
1/3
Kuvassa vaeltajia kulkee Aurajoen rannalla.
2/3
Mies kulkee rypsipellolla lapsi olalla.
3/3
Kaksi ihmistä seisoo Liedon vanhalinnan kukkulalla