Merellistä saaristoseikkailua maakravuille

Merellistä saaristoseikkailua maakravuille

Saarihyppely ainutlaatuisille pienille saarille.
Oletko aina haaveillut purjehtimisesta ja ankkuroinnista romanttisissa satamissa ilta-auringon lämmössä, mutta ainoa ongelmasi on kulkuneuvon puute? Tutustu Nauvon eteläiseen lauttareittiin ja löydä pieniä, syrjäisiä saaria, joissa on viihtyisää majoitusta, hyvää ruokaa ja viehättäviä satamia. Kaikilla mainituilla saarilla on kahviloita tai ravintoloita, sänkyjä tai telttapaikkoja ja suosittuja huvivenesatamia pienille huviveneille. Vieraile yhdellä tai useammalla saarella matkallasi, koettavaa riittää viettämään rentouttava viikko "merellä".

Lähtö ilmaisella yhteysaluksella Kirjaisten satamasta tulee varata etukäteen, tee se itse tai pyydä yöpymispaikkaasi tekemään varaus puolestasi. Kirjainen on 12 tai 15 km kävelymatkan päässä lähimmältä bussipysäkiltä tai tavoitettavissa perjantaisin ennakkoon varattavissa olevalla palvelutaksilla linja-autolipun hintaan. Sataman parkkipaikkoja on rajoitetusti ruuhka-aikoina. Polkupyöriä voi vuokrata Nauvon kylässä ja 17 km reitti Kirjaisiin on erittäin viehättävä.

Saaristo on avoinna ympäri vuoden ja suosituin vierailuajankohta on kesällä. Henkilökohtaisia suosikkejamme ovat:

Kevät, toukokuu ja kesäkuu – Orastavan vehreä kevät on usein aurinkoinen, mutta merivesi edelleen kylmää. Luonnon herääminen on aina henkeäsalpaava kokemus ja meri sekä taivas ovat täynnä muuttolintuja.

Syksyllä, elokuussa ja syyskuussa, taivas tummuu, mutta merivesi on edelleen lämmintä. Yksittäiset purjeveneet risteilevät kivisten luotojen välissä. Elämäntahti on hidastunut, mutta lähes kaikki palvelut ovat edelleen saatavilla.

Kuvat
Brännskär
×
1/1
Brännskär