Bodö

Bodö

Bodö sijaitsee eteläisellä Saaristomerellä, Bodön ja Bergholmin välillä kulkevan salmen väylän itäpuolella. Saaren palveluita on viime vuosina kehitetty yrittäjävetoisesti (bodo.fi).
Satamamaksuun sisältyy venepaikan lisäksi tervetulokahvi, päärakennuksen sauna neljälle hengelle, kuivakäymälät, wifi, sähkö, jätehuolto sekä tiskauspiste. Saaren merkitty polku kulkee vaihtelevassa maastossa, niin kansallispuistossa kuin yksityisenkin maalla.
Bodössä on toiminut merivartioasema vuonna 1967. Se oli toiminnassa aina vuoteen 1991 saakka, jonka jälkeen päärakennus oli tyhjillään noin 25 vuotta vuoteen 2016, jolloin kunnostustyöt aloitettiin. Bodön menneisyydestä merivartioasemana muistuttaa edelleen merivartioston käytössä oleva torni, jonne matkailijat eivät pääse kiipeämään.

Yhteysalus m/s Falkö (finferries.fi) liikennöi välillä Kirjainen-Borstö ja joinakin päivinä se voi pysähtyä Bodössä.

Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkistathan aina retkikohteen säännöt ennen retkeäsi.

Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Metsähallitus hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Kuvat
Kuva on otettu saarelta kohti laituria. Väliin jää terassi, jossa on pari pöytää sekä puiden väliin kiinnitetty riippukeinu. picture was taken from the island towards the pierce couple of tables and a hanging swing attached between the trees.Pitkällä laiturilla on paljon veneitä. Rannalla  rakennus sekä korkea torni. The picture was taken from the water. There are many boats on the long pier. A building and a tall tower stand out on the beach. There are many trees on the beach.Pitkällä laiturilla on paljon veneitä. Rannalla  rakennus sekä korkea torni. The picture was taken from the water. There are many boats on the long pier. A building and a tall tower stand out on the beach. There are many trees on the beach.
×
1/3
Kuva on otettu saarelta kohti laituria. Väliin jää terassi, jossa on pari pöytää sekä puiden väliin kiinnitetty riippukeinu. picture was taken from the island towards the pierce couple of tables and a hanging swing attached between the trees.
2/3
Pitkällä laiturilla on paljon veneitä. Rannalla  rakennus sekä korkea torni. The picture was taken from the water. There are many boats on the long pier. A building and a tall tower stand out on the beach. There are many trees on the beach.
3/3
Pitkällä laiturilla on paljon veneitä. Rannalla  rakennus sekä korkea torni. The picture was taken from the water. There are many boats on the long pier. A building and a tall tower stand out on the beach. There are many trees on the beach.