Pyhän Olavin merireitti

Pyhän Olavin merireitti

Vaella maailman kauneimmassa saaristossa saarelta toiselle.
Merireitti alkaa Turusta ja kulkee historiallisesti kiinnostavien alueiden kautta Suomen ja Ahvenanmaan saaristossa. Suunnittele matkasi sinulle mieluisaksi. Voit vaeltaa koko reitin alusta loppuun tai valita sinulle sopivia etappeja kuljettavaksi. Voit myös siirtyä osan matkastasi linja-autolla, sillä paikallisliikenteen vuoroja on tarjolla koko pyhiinvaellusreitillä. Reitin varrella on myös useita meriliikennettä hyödyntäviä osuuksia, joilla voit ihailla maisemaa yhteysaluksen kannelta.
Mukavaa vaihtelua vaellukselle saat matkustamalla eri tavoin maanteillä sekä meriväylillä. Voit pyöräillä, purjehtia tai meloa osan reitistä.
Pyhän Olavin merireitti on sekä virallinen Olavinreitti että eurooppalainen kulttuurireitti. Reitti päättyy Atlantin valtameren rantaan Norjan Trondheimiin.
Vaeltako lasten kanssa? Reitillä Turusta Korppooseen on oma pyhiinvaelluspassi lapsillekin. Passi seuraa Olavi Haraldinpojan matkaa viikingistä kuninkaaksi ja Pyhäksi Olaviksi.
Suunnittele oma matkasi ja varaa yöpyminen tai muita palveluja digitaalisen karttamme avulla.
The only pilgrims’ path with sauna and sea views every day!

Kuvat
Starting at Turku Cathedral, 1200km to goTraditional sailing boats for tired feetWalking in the archipelagoIsland hopping with free public ferriesSea views and sauna
×
1/5
Starting at Turku Cathedral, 1200km to go
2/5
Traditional sailing boats for tired feet
3/5
Walking in the archipelago
4/5
Island hopping with free public ferries
5/5
Sea views and sauna