Seili

Seili

Seilin saari on tenhoava kohde historian ja saariston ystäville. Saarella on synkkä menneisyys leprapotilaiden ja mielisairaiden syrjäisenä sijoituspaikkana. Potilaat toivat mukanaan oman ruumisarkkunsa laudat eivätkä enää koskaan palanneet ulkopuoliseen maailmaan. Nykyisin Seilin-kävijä voi tutustua Seilin museokirkkoon sekä nauttia ihastuttavista saaristomaisemista ja hyvistä laivayhteyksistä.

Kesällä saarella on opastettuja kierroksia ja ravintola. Seilissä voi myös yöpyä. Kirkossa järjestetään kesäisin jumalanpalveluksia, konsertteja ja muuta kulttuuritoimintaa. Kirkkoon voi tilata yleisöopastuksen.

Luontopolku (1,7 km) kulkee saaren eteläosan rehevissä lehdoissa, perinnemaisemissa ja rantakallioilla. Polun opasteet kertovat Saaristomeren tutkimuslaitoksen tekemästä tutkimustyöstä saaristossa.
Patikointipolku (1,3 km) tutustuttaa Seilin tärkeimpiin paikkoihin. Reitin varrella olevat opastaulut kertovat saaren luonnosta ja historiasta. Vierailijoiden toivotaan noudattavan karttaan merkittyä reittiä. Reitti kulkee soratietä pitkin ja on helppokulkuinen mutta mäkinen.
Seilin saarelle pääsee vain vesiteitse. Laivayhteydet ovat hyvät toukokuusta elokuun puoliväliin.

Kuvat
On kaunis kesäpäivä. Niityllä kymmenkunta lehmää märehtii. Kauempana siintää meri.It is a beautiful summer day. A dozen cows ruminate in the meadow. In the distance is the sea. Puinen iso kirkko, jonka piha-alueella on pari polkupyörää ja ihmisiä. Kesäpäivä on kuuma.A large wooden church with a couple of bicycles and people in the yard. The summer day is hot.Oikeassa alakulmassa kaksi hyönteistä parittelee kaunokin kukalla. Sumeampana on taustalla monivärinen kukkaniitty.Kuva on otettu kesällä veneestä. Rannassa on ruovikkoa.  Kuivalla maalla on puinen iso kirkko. The picture was taken from a boat in the summer. There is reeds on the beach. There is a big wooden church on dry land.
×
1/4
On kaunis kesäpäivä. Niityllä kymmenkunta lehmää märehtii. Kauempana siintää meri.It is a beautiful summer day. A dozen cows ruminate in the meadow. In the distance is the sea.
2/4
Puinen iso kirkko, jonka piha-alueella on pari polkupyörää ja ihmisiä. Kesäpäivä on kuuma.A large wooden church with a couple of bicycles and people in the yard. The summer day is hot.
3/4
Oikeassa alakulmassa kaksi hyönteistä parittelee kaunokin kukalla. Sumeampana on taustalla monivärinen kukkaniitty.
4/4
Kuva on otettu kesällä veneestä. Rannassa on ruovikkoa.  Kuivalla maalla on puinen iso kirkko. The picture was taken from a boat in the summer. There is reeds on the beach. There is a big wooden church on dry land.