Seilin tutkimuspolku

Seilin tutkimuspolku

Luontopolku (1,7 km) kulkee saaren eteläosan rehevissä lehdoissa, perinnemaisemissa ja rantakallioilla. Polun opasteet kertovat Saaristomeren tutkimuslaitoksen tekemästä tutkimustyöstä saaristossa.

Seilin saaressa on kolme luontopolkua, jotka tarjoavat kolme eri näkökulmaa saareen. Katso kartasta tarkemmat ohjeet.
Ravintola ja kahvila sijaitsevat päärakennuksessa eli vanhassa sairaalarakennuksessa. Yhteysaluslaiturista eli postilaiturista on noin 700 metrin kävelymatka päärakennukselle. Ravintola tarjoilee lounasta ja aamiaista.

Päivittäisiä opastuksia kesän aikana. Ryhmäopastuksia myös muina aikoina.

Lisätietoa varauksista ja hinnoista löytyy https://www.visitseili.fi

Seilin Kesäkioski ja infopiste sijaitsee kirkkolaiturin vieressä. Myynnissä on muun muassa virvokkeita ja matkamuistoja. Kesäkioskin toiminnasta vastaa Pro Seili–Själö ry, kesäkioskin aukioloajat löydät täältä (www.proseili.fi).

Seilin saaren historia

Seilissä kauniissa maisemissa kohtaat synkän menneisyyden. Täällä oli 1600- ja 1700-luvuilla Suomen tunnetuin leprasairaala, hospitaali, jonka potilaat elivät suljetulla saarellaan eristyneinä muusta maailmasta kuolemaansa asti. Kun pelätty lepra alkoi kadota Suomesta, saarella aloitti toimintansa hourujenhuone eli mielisairaala. Mielisairaita hoidettiin Seilissä vuoteen 1962 asti, minkä jälkeen hourujenhuoneen tilat siirtyivät Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen käyttöön.

https://www.luontoon.fi/seili/historia

Kuvat
Själö research trail
×
1/1
Själö research trail