Lenholman luonnonsuojelualueen luontopolku, Parainen

Lenholman luonnonsuojelualueen luontopolku, Parainen

Lenholmenin luontopolku on ihana, lyhyt koko perheen polku. Kävelet läpi tamminiityjen, joissa pilkottaa merimaisema ja jossa saaristolle tyypilliset maannousun jäljet näkyvät selvästi.
Tamminiityt ovat harvinaisia Suomessa ja paras aika vierailla on keväällä, jolloin kukkaset peittävät maan; metsävuokko, sinivikko, kielo ja Corydalis. Myöhemmin kesällä niityillä voit nähdä karjaa tekemässä maisemansuojelutyötä. Nautakarjan vaikutuksen luontoon huomaa selvästi kulkiessa suojelualueen eri vyöhykkeiden läpi.

Reitti sopii sekä nuorille että vanhoille. Täydellinen perheille vaihtelevan maaston ja lyhyen pituuden vuoksi. Koska polku on luonnonsuojelualueella, vieraijan pitää pysyä polulla, eikä koirat tai muut kotieläimet ole sallittuja. Reitiltä löydät lintutornin, piknikpöydän ja kompostikäymälän.

Tarkkaile lintutornista mm lahdella kalastavia kalasääskiä. Satoja vuosia vanhat tammet ovat vaikuttavia. Täällä kasvoi Suomen vanhin tammi myrskyssä kaatumiseen asti, tämän jättiläisen hajoavan rungon näet vieläkin. Jos olet onnekas, tapaat lehmiä kävelylläsi.

Lenholmenin luonnonsuojelualue on lyhyen kävelymatkan päässä Sattmarkista ja hyvä paikka piknikille ja lintujen tarkkailuun.

Kuvat
×
1/2
2/2