Pieni pala paratiisia Tervetuloa saaristoon!


SAARISTOKAUPUNKI PARAINEN - PALA PARATIISIA

Paraisten saaristokaupunki muodostuu kunta-alueista Houtskär, Iniö, Korppoo, Nauvo sekä Parainen.

Suomen lounaisimmassa osassa sijaitseva Saaristomeri koostuu noin 25 000 saaresta ja luodosta. Näistä noin 10 000 sijaitsevat Paraisten saaristokaupungin rajojen sisällä. Paraisille voi matkustaa ympäri vuoden ja kokea kaikkea sitä mitä saaristolla ja saaristolaiselämällä on tarjota.

  • Löydä hienoimmat maisemat ja näkymät
  • Seikkaile saarilla pyöräillen, veneillen, autolla ajaen tai vaikka meloen tai vaeltaen
  • Löydä kauneimmat luontopolut mitä kulkea
  • Käy viehättävissä paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja kokeile paikallisia antimia
  • Koe pala saaristolaiskulttuuria museoissamme

Tältä sivustolta löydät tietoa majoitusmahdollisuuksista, kulinaarisesta tarjonnasta sekä erilaisista aktiviteeteistä mitä eri kunta-alueilla on tarjota.

Ajankohtaiset tapahtumat


Saaristokeskus Korpoströmin uusi päänäyttely Migration

1.5.2022 - 30.8.2022

Saaristokeskus Korpoströmin uudessa kaksivuotisessa Migration-näyttelyssä tarkastellaan nykytaiteen avullamuuttoliikkeitä kautta aikojen, sekä käsitteen laajempaa merkitystä tänä päivänä. Saaristokeskuksen monitieteisessä hengessä muuttoliikettä lähestytään monesta näkökulmasta. Käsittelemällä kysymyksiä, jotka ovat yhtä aikaa paikallisia…

Lue lisää

TAIDENÄYTTELY AMBIENCE

8.5.2022 - 27.8.2022

Näyttelyn nimi AMBIENCE on suomeksi tunnelma, ympäristö, miljöö, atmosfääri. Olen halunnut koota näyttelyyn eri vuosilta töitäni, joissa ilmenee luonto, ympäristö, kasvillisuus sekä kokemaani saariston tunnelmaa. Maalauksissa väri ja tunnelma ovat…

Lue lisää

Utö Outdoor Art ulkoilmataidenäyttely

27.5.2022 - 29.10.2022

Utö Outdoor Art on ulkoilmataidenäyttely jossa ensimmäisenä nähdään palkitun luontovalokuvaaja Markus Varesvuon mestarilliset lintukuvat Utön vanhan linnakkeen (nyk. Utö Havshotel) ulkoseinillä. Näyttely on maksuton ja kuvia voi ihailla 30.10.2022 asti.

Lue lisää

Lähiruokaa Turunmaalla

Seuraa meitä Instagramissa