header_visitparainen_white@2x
header_visitparainen_white_mobile@2x

Pala paratiisia

Paraisten saaristokaupunki muodostuu kunta-alueista Houtskär, Iniö, Korppoo, Nauvo sekä Parainen. Suomen lounaisimmassa osassa sijaitseva Saaristomeri koostuu noin 25 000 saaresta ja luodosta. Näistä noin 10 000 sijaitsevat Paraisten saaristokaupungin rajojen sisällä. Paraisille voi matkustaa ympäri vuoden ja kokea kaikkea sitä mitä saaristolla ja saaristolaiselämällä on tarjota.

  • Löydä hienoimmat maisemat ja näkymät
  • Seikkaile saarilla pyöräillen, veneillen, autolla ajaen tai vaikka meloen tai vaeltaen
  • Löydä kauneimmat luontopolut mitä kulkea
  • Käy viehättävissä paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja kokeile paikallisia antimia
  • Koe pala saaristolaiskulttuuria museoissamme

Tältä sivustolta löydät tietoa majoitusmahdollisuuksista, kulinaarisesta tarjonnasta sekä erilaisista aktiviteeteistä mitä eri kunta-alueilla on tarjota.

Ajankohtaiset tapahtumat

Pääsiäistori Paraisilla

4.4.2020 / 10:00 - 13:00

Pääsiäistori Paraisten keskustassa ”Ahosen kulmassa”. Ilmoittautumiset viimeistään 28.3 osoitteeseen lansi_turunmaan@yrittajat.fi. Lisätietoa ilmoittautumisesta, hinnoista ja tapahtumasta linkin takana.

Lue lisää

Pääsiäismatka Turusta Seiliin, Berghamniin ja Brännskäriin

10.4.2020 - 12.4.2020

Nauti saaristosta pääsiäisviikonloppuna. Tarjoamme teille ainutlaatuisen tilaisuuden viettää aikaa keväisessä saaristossa, hyvässä seurassa ja mukavalla ohjelmalla. Retki on tarkoitettu niin lapsiperheille kuin yksin matkustaville. Lähtö perjantaina Turusta, Seilissä lounaan jälkeen opas vie tiedät matkalle saaren historiaan ja luontoon. Illalla kotiruokaillalinen ja lempeät löylyt saunassa. Lauantaina jatketaan ulkosaaristoon oppaan kanssa, missä rantautuminen ja opastettu kierros Berghamnissa ja Brännskärissä – päivä on täynnä ohjelmaa ja pääsette tutustumaan keväiseen saaristoon. Illalla tarjoamme perinteisen pääsiäisillallisen ravintolassamme. Paluu Turkuun sunnuntaina lounaan jälkeen, saapuminen Turkuun iltapäivällä klo 17:40 mennessä.

Lue lisää

Rengastiet aukeavat

15.5.2020 - 30.8.2020

Saariston rengastie ja Pieni rengastie ovat auki 15.5.-30.8.2020.

Lue lisää